Nikšić: Večeras promocija knjiga poezije "Otkup" autora Andrije Radulovića

O Radulovićevoj poeziji do sada objavljeno je više od 150 tekstova, a bibliografiju koja iznosi više od 1.900 jedinica uradila je Lidija Kaluđerović

3665 pregleda 0 komentar(a)
Foto: JU Zahumlje
Foto: JU Zahumlje

Večeras će, sa početkom u 19 časova, u sali „Zahumlja“ u Nikšiću, biti promovisana knjiga poezije „Otkup“ autora Andrije Radulovića. Promocija zbirke organizuje se u okviru tribine „Svobodijada“, koju uređuje i vodi književnica Milica Bakrač.

Recenzenti Radulovićeve knjige, koju je objavilo Književno društvo „Njegoš“ iz Nikšića, su Dragan Jovanović Danilov i Bratislav R. Milanović, dok je urednik pjesnik Bećir Vuković. O knjizi, koja je izašla prošle godine i promovisana u mnogim gradovima Crne Gore i regiona, govoriće prof. dr Lidija Tomić, prof. dr Drago Perović i izdavač, Milutin Mićović, dok će stihove čitati pjesnikinja Nataša Lalatović. Publici će se obratiti i autor, pjesnik, esejista i antologičar. Njegova poezija je zastupljena u brojnim evropskim i domaćim antologijama, izborima i atlasima poezije.

O Radulovićevoj poeziji do sada objavljeno je više od 150 tekstova, a bibliografiju koja iznosi više od 1.900 jedinica uradila je Lidija Kaluđerović.

Dobitnik je većeg broja domaćih i međunarodnih nagrada među kojima su: "Marko Miljanov ", "Radoje Domanović", " Simo Matavulj", Balkanika” (Rumunija), “Noside” (Unesco, Italija), "Boris Kornilov" (Sankt Peterburg), “Kočićevo pero”, "Božidar Vuković Podgoričanin ", “Pečat varoši sremskokarlovačke”, “Zlatna značka” Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, “Gramata” Literarnog muzeja Bugarske, “Vukova povelja”...

Promocija knjige poezije „Otkup“ organizuje se u okviru aprilskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

Bonus video: