Sajam knjiga u Kolašinu otvoren do kraja aprila

Kolašinci svakog radnog dana od osam do 15 časova mogu kupiti najnovija izdanja i najprodavanije naslove

1872 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Sajam knjiga u Kolašinu, koji je, tradicionalno, organizovala Narodna biblioteka, povodom Svjetskog dana knjige, trajaće do kraja aprila, saopštili su iz Centra za kulturu.

Podsjećaju da, svakog dana, od osam do 15 sati, u holu Centra, a Kolašinci će biti u prilici da kupe najnovija izdanja i najprodavanije naslove izdavačke kuće Narodne knjiga. Prvi put, ove godine, ostvarema je saradnja i sa Bibliotekom za slijepe Crne Gore, pa su na sajmu izlozena knjige na Brajevom pismu kao i publikacije u audio formi.

Sajam knjiga Kolašin
foto: Dragana Šćepanović

„Izuzetno smo zadovoljni interesovanjem, naročito najmlađih čitalaca. Raduje nas broj prodatih dječjih knjiga. Otvaranju su prisustvovali učenici jednog odjeljenja sedmog razreda OŠ Risto Manojlović. Svi đaci koji imaju petice iz maternjeg jezika dobili su na poklon po jedan naslov, po svom izboru“, kažu u Centru.

Sajam knjiga Kolašin
foto: Dragana Šćepanović

Bibliotekarka Gorica Ilinčić, objašnjava, da se organizacijom Sajma, Kolašin, svake godine, pridruži „širokoj mreži aprilskih dešavanja posvećenih knjizi“.

Prema njenim riječima, posjeta Sajmu i sličnim dešavanjima , pokazuje da „knjiga u osnovnoj štampanoj formi ima budućnost, da traje, da nije ustupila mjesto savremenim tehnologijama i novim izvorima informacija“. Ohrabruju , tvrdi Ilinčić, podaci da je prodaja štampane knjige posljednjih godina u porastu.

Bonus video: