Pranje kose svaki drugi dan, izbjegavajte vruću vodu

Umjesto šamponiranja i nanošenja regeneratora na cijelu dužinu kose, šamponirajte dio prema tjemenu
105 pregleda 0 komentar(a)
kosa, pranje kose, Foto: Shutterstock
kosa, pranje kose, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.01.2015. 16:27h

Naćin na koji perete kosu može uticati na njen krajnji izgled. Toplota vode, količina šampona i regeneratora u znatnoj mjeri može da utiče na volumen, ali i hidrataciju i prirodni sjaj vaše kose.

Potrudite se da sledećih pet stvari nikada ne radite.

Nikada ne...

Vaša kosa je najzdravija, a samim tim i najbolje izgleda, kada njena prirodna ulja uspiju da stignu od tjemena do vrhova. Upravo zbog toga se šamponiranje preporučuje svaki drugi (ili treći) dan.

Umjesto šamponiranja i nanošenja regeneratora na cijelu dužinu kose, šamponirajte dio prema tjemenu a regenerator nanosite od sredine ka vrhovima.

Ukoliko želite da imate sjajnu kosu, koristite regenerator nakon svakog pranja.

Iako topla voda pomaže šamponu i regeneratoru da “odrade svoj posao”, hladna voda pomaže u zadržavanju hidratacije u kosi, koju regenerator pruža. U svakom slučaju, kosu perite toplom vodom, ali je na kraju ispirajte hladnom (što hladnija to bolje).

Trikovi

Ukoliko ste kosu oštetili raznim tretmanima, možete da joj povratite živost i pomognte limunovim sokom ili sirćetom. Uzmite jednu šoljicu sirćetaa ili limuna i utrljate u kosu te isperite vodom. Ili... pomiješajte 1 kašiku limuna, 1 žumance i 1 kašiku sojinog brašna. Sve dobro promiješajte i stavite na kosu te ostavite da djeluje sat vremena te isperite.

Zaboravite na sve hemikalije koje ste do sada koristili i orijentišite se na namirnice koje imate u kući

Bonus video: