One su programirane da budu agresivne

Vođa studije Trejsi Vajankur sa Univerziteta u Otavi kaže da se napadno obučene žene ne utapaju u masu i na neki način izazivaju društvena pravila grupe.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2011. 13:50h

Istraživanje grupe kanadski psihologa pokazalo je da su žene programirane da budu agresivne jedna prema drugoj. Studija, objavljena u časopisu "Aggrešive Behavior", otkriva da žene reaguju agresivno prema ženama koje doživljavaju kao svoje potencijalne suparnice. Tokom istraživanja naučnici su pratili reakcije 46 žena, starih između 19 i 23 godine, na izgled izazovno i konzervativno obučenih.

Sve, osim dvije, bile su nemilosrdne u svojoj ocjeni, pojedine čak i vulgarne, na pojavu atraktivne žene u seksi odjeći - kratka suknja, visoke čizme i duboki dekolte. Žena koja je, pak, bila primjerenije obučena nije izazvala nikakvu osudu i gotovo da je nijesu primijetili.

Vođa studije Trejsi Vajankur sa Univerziteta u Otavi kaže da se napadno obučene žene ne utapaju u masu i na neki način izazivaju društvena pravila grupe. Žene koje pripadaju grupi se automatski osjećaju ugroženim.

One takvu ženu ne žele u svom društvu, niti da upoznaju sa svojim partnerom, a još manje da je puste da s njim provede neko vrijeme sama.

Bonus video: