Dekorišite vaš dom u jesenjem stilu

Najmanja i istovremeno nevjerovatno efektna promjena koju možete napraviti u svom domu jeste dodatak malih svijeća. One unose dozu topline i intime u vaš dom kao rijetko šta drugo, a odlično pristaju sobama svih oblika i veličina
359 pregleda 1 komentar(a)
dnevna soba, Foto: Shutterstock
dnevna soba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.09.2017. 12:14h

Za malo novaca i mnogo mašte možete vaš dom učiniti posebnim i još komfornijim za nadolazeću sezonu.

Jastuci od starih džempera

Šta je glavna odlika udobne prostorije? U njoj se sigurno nalazi mnogo predmeta uz koje se možete ušuškati! Odličan primjer toga su mekani jastuci napravljeni od starih džempera koji su već dosta iznošeni tako da ih vjerovatno nećete ponovo nositi u javnosti ali su još uvijek dobrom stanju tako da ih je šteta baciti.

Za ovaj projekt potreban vam je jedan jastučić u veličini koju preferirate, stari džemper čija će se boja odlično uklopiti sa ostatkom dekora, set za šivenje i malo strpljenja. Spremite se na odličan rezultat!

Male svijeće

Najmanja i istovremeno nevjerovatno efektna promjena koju možete napraviti u svom domu jeste dodatak malih svijeća. One unose dozu topline i intime u vaš dom kao rijetko šta drugo, a odlično pristaju sobama svih oblika i veličina. Na internetu možete pronaći niz tutorijala za kućno pravljenje svijeća, a proces je veoma opuštajući i jednostavan.

Šareni zidni satovi

Dodavanje predmeta sa teksturom prva je preporuka dekoratera za ljude koji žele dodatno „začiniti“ svoj enterijer. Jedan od predmeta koji obično izgleda dosadno ali ima potencijal da značajno poveća atraktivnost nekog prostora svakako je zidni sat. Satovi mogu biti različitih oblika i veličina.

Stona lampa

Kao što je slučaj sa svijećama, sličan efekt možete postići s niskim stonim lampama. Stvorićete lijep i intimnu atmosferu u prostoriji iz koje više nećete poželjeti da izađete.

Skupljajte šišarke

Vratite se u djetinjstvo i ponovo počnite sakupljati šišarke. Ništa nije ljepši simbol jeseni od njih, a načini na koje ih možete iskoristiti za dekoraciju bezbrojni su.

Prepustite se svom umjetničkom porivu i otkrijte umjetnika koji čuči u vama.

Tabure s krznom

Kada smo već kod taburea, zašto on ne bi bio upečatljiv komad u dnevnoj sobi? Možete odabrati ovakav krzneni model koji je istovremeno mekan i elegantan. Drugim riječima: puni pogodak za jesenski dekor, prenosi Radio Sarajevo.

Bonus video: