Zelena oaza u srcu grada

Podgorica ce uskoro dobiti zelenu oazu u samom centru grada gdje će sve generacije naših sugrađanki i sugrađana, kao i sve brojniji turisti, moći da uživaju.

21680 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Hilton
Foto: Hilton

Sa zadovoljstvom želimo da najavimo rekonstrukciju fontane koja se nalazi ispred bašte hotela Hilton koja sada nosi naziv Terasa „Fontana”.

Želimo da modernom objektu hotela Hilton još jednim detaljem vratimo sjećanja i duh nekadašnjeg hotela Crna Gora oživljavanjem fontane i njenom prenamjenom u dekorativnu urbanu zelenu površinu.

Buduća zelena oaza u srcu grada biće istovremeno jednostavna i elegantna, ali i dovoljno atraktivna da upotpuni arhitekturu hotela. Svježina i miris neposrednog zelenila učiniće da užitak naših gostiju u prvoj jutarnjoj kafi, kolaču ili sladoledu bude što potpuniji. Jednostavno i jasno arhitektonsko rješenje predstavljaće ukras centra grada i daće doprinos ukupnom sistemu gradskog zelenila i činiti jedinstvenu cjelinu sa obližnjim parkovima.

Rekonstrukcijom fontane vraćamo i stari prepoznatljivi naziv koji ovaj prostor zavređuje - „Gradska kafana”, koja je nekada bila glavno mjesto za okupljanje Podgoričanki i Podoričana.

Želimo da u bašti hotela Hilton gradimo nove uspomene, ali i da zadržimo tradiciju koja nosi posebnu ljepotu i toplinu.