Alien joga je neobičan trend koji je preplavio Instagram

Smatra se da Nauli ima niz prednosti, među kojima su popravljanje raspoloženja, emocionalna stabilnost, uravnoteženje hormona i držanje organa u formi
97 pregleda 0 komentar(a)
nauli joga, Foto: Shutterstock
nauli joga, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.05.2017. 10:27h

Instagram su preplavili videosnimci Alien joge, neobičnog pokreta koji je postao pravi viralni fenomen.

Riječ je zapravo o tradicionalnom joga pokretu Nauli koji podrazumijeva potpuno izdisanje, izdvajanje abdomena i uvlačenje ispod rebara. Ovaj pokret navodno poboljšava probavu, ali praktikovanje Naulija nije nešto što se često viđa.

?Happy Friday ? Still working on #nauli #deepbreath ? Have a wonderful weekend ?

Објава коју дели Julie Choi (@kohi73) дана

Na stranici Nauli.org se navodi da pokret može savladati osoba bilo koje starosne dobi i iskustva s jogom. Na nekim časovima joge Nauli se nalazi među prvim pokretima koje polaznici uče.

Da biste naučili Nauli potrebno je savladati četiri pokreta. Prvi je Uddiyana Bandha, abdomenalna bravica koja podrazumijeva pražnjenje pluća i uvlačenje stomaka ispod rebara. Slijede Madhyana Nauli, Vama Nauli i Daksina Nauli koji izoluju kontrakciju centralne, lijeve i desne strane trbušnih mišića.

Practicing Nauli breathing in an attempt to rid of the remnants of this cold. It also tones and massages the abdomen. #winwin #nauli #krya #yoga

Објава коју дели Kelly Green (@kellygreenyoga) дана

Smatra se da Nauli ima niz prednosti, među kojima su popravljanje raspoloženja, emocionalna stabilnost, uravnoteženje hormona i držanje organa u formi. Ipak, stručnjaci ističu da pokret ne bi trebalo raditi bez nadzora kvalifikovanog instruktora joge, jer u slučaju nepravilnog izvođenja može izazvati nelagodu, čak i povrede, prenosi klix.ba.

Bonus video: