Tajni režim Kristijana Ronalda: Posebni tretmani i čudan ritam sna

Njegova rutina ne uključuje osam sati uzastopnog sna već ima manje odmore od devedeset minuta
3469 pregleda 0 komentar(a)
Krisijano Ronaldo, Foto: Shutterstock
Krisijano Ronaldo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.01.2020. 20:18h

Fudbaler Kristijano Ronaldo (34) ozbiljno shvata ishranu i vježbanje, a portal LADBible prenosi da dnevno odspava pet puta po devedeset minuta. Juventusov napadač dnevno pojede šest obroka, s razmakom od tri do četiri sata kako bi pomogao svom ubrzanom metabolizmu. Prehrana mu se sastoji od cjelovitih žitarica, svježeg voća i proteina ribljeg porijekla. Njegov uslov je da hrana koju jede uvijek mora da bude svježa, nikada smrznuta.

LADBible prenosi da za doručak jede sir, šunku, nemasni jogurt, voće i avokado tost. Izbjegava crveno meso i bilo koju vrstu gaziranih pića. Piletinu smatra magičnom hranom jer je bogata proteinima, a siromašna mastima.

Poseban režim ima i za spavanje. Njegova rutina ne uključuje osam sati uzastopnog sna već ima manje odmore od devedeset minuta koje "raširi" tokom dana. Izgleda da njegov tajni režim djeluje jer je prošle godine nakon testiranja zaključeno da mu fizičko stanje odgovara osobi od dvadeset i tri godine.

Osim zdrave ishrane i spavanja, njegovo tajno oružje je i plivanje pa se, kad god stigne, nalazi u bazenu. Nakon plivanja, koristi kupke koje pružaju različite temperature za stimulaciju mišića, a zatim ide u kriosaunu. To je vrlo popularan tretman kratkotrajnog izlaganja ekstremno niskim temperaturama (-110°C do – 190°C).

Navodno je ugradio i sopstvenu kriosaunu još 2013. godine nakon što je čuo da ovaj tretman odlično djeluje na fudbalera Frenka Riberija. Ideja tretmana je da praktično zavara tijelo da umire, pojačavajući njegov sistem za preživljavanje - tokom postupka se ispušta velika količina endorfina.

Bonus video: