Glumljenje orgazma: Zašto sa tim treba prestati

Čak ni u ljubavnim vezama za jednu noć, nikome ne pomaže kad glumi seksualni vrhunac.To je klizav teren koji nikada ne dovodi do pozitivnog ishoda

7889 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Glumljenje orgazma jedan je od pokazatelja lošeg seksualnog života. Istraživanje iz 2019. pokazalo je da je više od polovine žena barem jednom glumilo orgazam. Nije tajna da društvo nije uvijek cijenilo zadovoljstvo žena, ali pitanje je zašto one imaju potrebu da sebe varaju, umjesto da budu iskrene o svom seksualnom iskustvu.

Studija je pokazala da je 59 odsto žena glumilo orgazme, a 55 odsto je reklo da su željele da razgovaraju o seksu sa svojim partnerom, ali su odlučile da to ipak ne učine.

Čak 42 procenata je reklo da ne želi da povrijedi partnerova osjećanja, dok je 40% je reklo da im nije bilo prijatno da ulaze u detalje, a 38 odsto žena je bilo sramota. Takođe, mnogi su priznali da je nepostizanje orgazma dovelo do razgovora koji nisu bili baš najprijatniji.

Partneri ponekad stavljaju svoj ego na kocku povezujući ga sa ženskim seksualnim zadovoljstvom. Žene su toga svjesne pa često glume kako ne bi partneru povrijedile osjećanja. U drugim slučajevima, partnerima je jednostavno svejedno hoće li one postići orgazam ili uopšte ne razmišljaju o tome ili ne žele da poslušaju sugestije.

Možda najviše frustrira to što partneri jednostavno ne razumiju ženske orgazme. Ženi nije ništa teže postići orgazam nego muškarcu, ali obično je potrebno više od vaginalnog odnosa. Takođe, ne postoje dvije iste žene.

Ponekad se jednostavno čini lakšim odglumiti nego pokušati da drugoj osobi objasnimo svoje jedinstvene potrebe i osjećaje tokom seksa.

Čak ni u ljubavnim vezama za jednu noć, nikome ne pomaže kad glumi seksualni vrhunac.To je klizav teren koji nikada ne dovodi do pozitivnog ishoda. Ovo su najvažniji razozi zbog kojih žene ne treba da glume orgazam.

1. Posvećeni ste ‘lošem’ seksu. Pretvaranjem da ste doživjeli orgazam postižete da partner bude seksualno nekompatibilan sa vama, jer ako se ponašate kao da ste zadovoljni sa onim što rade, zašto bi oni išta promijenili.

2. Partnera povezujete sa seksualnim nezadovoljstvom. Možda ne mislite da je to trenutno važno, ali iskustva tonu u podsvijest. Kako partnera budete povezivali s nezadovoljstvom, sve ćete se više distancirati, i biće vam još teže da uživate u seksu. Još gore, može odvojiti um od oseta, otežavajući postizanje orgazma.

3. To je oblik laganja. Možda se čini bezazlenim, ali zapitajte se zašto se ne povjerite svom partneru, zašto vam ne odgovara razgovor o tome, a osim toga, partner možda već zna da glumite orgazme i stišava sopstveno nezadovoljstvo, prenosi tuzlanski.ba.

4. Biće teško promijeniti stvari u budućnosti. Kao i iz svake laži, teško se izvući iz nje. Jednom kada odlučite da ih zamolite da promijene svoje ponašanje u krevetu, počeće da se pitaju da li su vas zadovoljavali do tog momenta.

5. Treba prihvatiti činjenicu da, bez obzira na pol, neće svi svaki put postići orgazam tokom seksa. To može biti zbog osjećaja tjeskobe, stresa, fizičkih bolesti, konzumiranja ljekova ili bilo kojih drugih razloga koji sprečavaju orgazam. Ponekad je to sasvim normalno i ne bi trebalo da to doživljavamo kao seksualni neuspjeh.

6. To može signalizirati da postoji veći problem u vezi. Ako se ne osjećate sigurno da biste mogli da izrazite nelagodu ili nezadovoljstvo tokom seksa, vaša veza nije zdrava.

Bonus video: