Popravite svoj seksualni život uz pravilo "šest minuta"

Rješenje koje ne košta ništa, vrlo je jednostavno izvodljivo, naučno potvrđeno i radi u službi obostranog zadovoljstva

14208 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kaže se da je svaki početak težak. Iako će se većina složiti da je ta tvrdnja istinita, ona ne važi i za početak ljubavnog odnosa.

Novopečeni parovi ne mogu da skinu pogled jedno s drugoga i stalno se trude da jedno drugo usreće.

Jedna od najvažnijih stvari na početku veze svakako je dobar seks. Strastvene aktivnosti u krevetu toliko su dobre, svaki je dodir uzbudljiv, a za intimno uživanje novopečeni parovi uvijek nađu vremena. Nakon napornog dana seks je odmor, a ne dodatna obveza, a boli me glava rečenica je koja novim ljubavnicima neće pasti na pamet, piše Zadovoljna.hr.

Šta kad seks padne na listi prioriteta?

Međutim, sve što je lijepo kratko traje, barem što se tiče seksa. Kad se zaljubljenost pretvori u ljubav i kad se stvore nešto dublji osjećaji, seks pada na listi prioriteta. To za dugogodišnje partnere može predstavljati problem, a nedostatak seksa može čak rezultirati i nepopravljivim problemima, ponekad i prekidom.

Ako vam je nakon godina odnosa ponestalo strasti i inspiracije, a svjesni ste da je seks temeljni dio ljubavnog odnosa, postoji rješenje koje ne košta ništa, vrlo je jednostavno izvodljivo, naučno potvrđeno i radi u službi obostranog zadovoljstva.

par
foto: Shutterstock

Seks omogućava fizičku i psihičku povezanost partnera pa treba intervenisati ako primijetite da ste ga zanemarili. Stručnjaci tvrde da to možete da uradite pomoću pravila šest minuta, koje bi moglo da spasi vaš seksualni život. Ne samo spasi, napominju, nego i da ga podigne za nekoliko nivoa i učvrsti vaš odnos.

U šest minuta do seksa kao na početku veze

Sex Information and Education Council of Canada objavio je istraživanje koje pravilo šest minuta navodi kao najbolji, a istovremeno najjednostavniji način popravljanja seksualnog života. Ono uključuje predigru koja traje šest minuta. Bilo da vi pružate zadovoljstvo partneru, ili on vama, predigra od šest minuta ključ je dobrog seksa, pokazuje istraživanje.

Bez obzira na to radi li se o strastvenim dodirima ili ljubljenju i bez obzira na to hoćete li tih šest minuta podijeliti na oba partnera, seks nakon tog vremenskog intervala biće puno bolji i prijatniji.

U istraživanju je učestvovalo 1500 Kanađana koji su rekli da im je upravo šest minuta potrebno kako bi se opustili i uživali u seksu.

Čak 61 odsto žena je potvrdilo da im je potrebno barem šest minuta predigre da bi uopšte mogle da dožive orgazam, a 55 odsto muškaraca potvrdilo je da im je seks bio puno bolji ako su im partnerke prije seksa ponudile šest minuta dodatne pažnje.

Isto važi i za aktivnosti nakon seksa. Zadovoljeno su se osjećale one žene koje su muškarci mazili barem šest minuta nakon seksa.

Ako ste upali u rutinu, sada znate jednostavno i besplatno rješenje koje bi moglo da unaprijedi vaš seksualni život, a možda ga čak i vrati u zlatno doba početaka vaše veze.

Bonus video: