Obuća koja se vraća na velika vrata: Dodajte sebi koji centimetar

Ako strepite od previsokih potpetica, potražite one koje će lakše funkcionisati u dnevnim situacijama. Njihova platforma je nešto niža, a umjesto kože i metalik premaza krase ih materijali inspisirani prirodom

32719 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterestest
Ilustracija, Foto: Pinterestest

Platforme su ona vrsta obuće oko koje rijetko postoje neopredijeljeni - ljudi ih ili vole ili mrze. Ako spadate u prvu grupu, stiglo je vaše vrijeme. Nova sezona prolazi u znaku obuće koja dodaje nešto više centimetara i svu pažnju privlači na sebe.

obuća
foto: Pinterestest

Cikličnost modnih trendova vraća nam već one dobro poznate koji su obilježili prošle modne dekade, a možemo reći da su protekle sezone uveliko obilježene modom karakterističnom za razdoblja sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka. Uporedno s glam minimalizmom iz devedesetih, trendovi nameću disco razdoblje mode koje se odmiče od minimalizma i poziva na raskoš. A s tim, vraćaju se i platforme, kao ultimativna obuća.

Versace 2021.
Versace 2021.foto: Pinterestest

Na modnim pistama platforma je ranije najavila povratak. Osim britanske dizajnerke Vivienne Westwood za koju je platforma zaštitni znak (vidjeli smo i Dua Lipu u njenom dizajnu), i ostali dizajneri su se priklonili ovom trendu. Na primjer Versace s kolekcijom punom mini haljina vibrantnih boja, marama u kosi i u toj estetici visokih platformi koje zaokružuju izgled.

Bella Hadid Versace 2021.
Bella Hadid Versace 2021.foto: Pinterestest

Valentino, Molly Goddard, Etro, Moschino, luksuzne modne kuće za 2021. godinu koja donosi renesansu ekscentrične mode redom predlažu hodanje na visokim potpeticama, piše Gloria Glam.

obuća
foto: Pinterestest

Saint Laurent i Miu Miu donose modele o kojima žene maštaju, stvorene za parti večeri i glamurozne prilike, a ako strepite od previsokih potpetica, potražite one koje će lakše funkcionisati u dnevnim situacijama.

obuća
foto: Pinterestest

Njihova platforma je nešto niža, a umjesto kože i metalik premaza krase ih materijali inspisirani prirodom.

obuća
foto: Pinterestest

Ni sportska obuća nije ostala imuna na povratak platformi, pa i oni koji su skloniji toj vrsti odjeće mogu pronaći modele za sebe.

obuća
foto: Pinterestest

Bonus video: