Pet savjeta za ljepotu i njegu za žene nakon četrdesete

Eksperti otkrivaju trikove koji daju svježiji izgled lica i zdraviju kosu

4601 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U četrdesetim, žene se susrijeću sa promjenama na koži, pa je potrebno prilagoditi negu novom stanju kože

Kažu da sa godinama dolazi samopouzdanje - sa čime se nije teško složiti. Iako je starenje kože neizbježan prirodni proces, koji treba prihvatiti u potpunosti, ukoliko želimo da sačuvamo što ljepši izgled kože tijela i lica, potrebno je da fokus stavimo na kvalitetnu njegu i proverene savjete za ljepotu. Pri ulasku u četrdesete, žene se susrijeću sa promjenama na koži, pa je potrebno prilagoditi rutinu nege novom stanju kože.

Koža postaje suva, bore dolaze do izražaja, tonus lica slabi, a sve te promjene su povezane sa gubitkom kolagena i elastičnosti.

Pored njege kože, koja je imperativ za blistavost i jedrinu lica, veliku pažnju treba obratiti i na sastojke proizvoda za šminku.

Zato, na osnovu mišljenja stručnjaka, magazin Elle otkriva pet najboljih kozmetičkih trikova za žene starije od 40 godina.

1. Izmasirajte kožu ujutru

Naduvenost lica može da se pogorša sa godinama, ali potrebno je samo nekoliko minuta jutarnje masaže da bi se to promijenilo. Koristite popularni 'gua-sha' alat da biste nježno masirali lice pokretima prema gore i prema spolja.

masaža lica
foto: Shutterstock

Gua Sha je tradicionalni kineski tretman-masaža koji koristi pločicu nepravilnog oblika za nježno masiranje, manipulaciju i stimulaciju specifičnih energetskih tačaka na licu i tijelu.

2. Nanesite ulje za kosu da biste održali hidrataciju i sjaj

Često obraćamo toliko pažnje na svoju kožu da njega kose umije da padne u drugi plan. Kosa s godinama može postati suva i lomljiva, tako da održavanjem što većeg nivoa hidratacije održavajte taj mladalački sjaj vlasi.

3. Dubinski nanosite regenerator ili masku na kosu

Pored uključivanja ulja za kosu u svoju rutinu, započnite i sa dubokom regeneracijom kose jednom nedjeljno da biste vidjeli promjenu u zdravlju vaših pramenova - potrebno je da držite bogatu masku na kosi barem 20 minuta.

4. Koristite tonirane kreme

Čak i ako nikada niste koristili tečni puder kada ste bili mlađi, vaš ten s godinama može postati neujednačen. Blaga tonirana krema može da napravi veliku razliku - izaberite nijansu koja odgovara tonu vaše kože i primijetićete značajnu razliku u svježini lica.

5. Nanesite posvjetljivač ispod očiju

Kako godine prolaze, tanka koža ispod očiju može otkriti više tamnijih tragova ili čak crvenila. Trik za brzo rješavanje ovog problema je nanošenje iluminatora na unutrašnje uglove područja ispod očiju (ili gdje god da primijetite promjenu boje) i dobro ga izblendajte.

Bonus video: