Kako obojiti narednu godinu u svijetu mode? Za svakoga po nešto

Modne insajderke ponovo se okreću klasičnim tonovima

6996 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Svaka modna sezona ima nekoliko boja koje su u trendu, što ponekad zna da bude dosadno jer je teško u prodavnicama pronaći odjeću izvan određenog kruga boja, ali - tako je kako je. Izbor za ovu godinu, kažu upućeni, daje puno mogućnosti za prilagođavanje svakom stilu. Možda je najveće iznenađenje povratak tamno plave, ali, krenimo redom.

Institut za boje Pantone je za boju 2024. 'Peach Fuzz' - boju koja kombinuje svijetlo roze i narandžaste nijanse za topao, romantičan rezultat. Boja je meka, ali moćna i već privlači veliku pažnju.

„U potrazi za nijansom koja odražava našu urođenu čežnju za bliskošću i vezom, odabrali smo boju koja zrači toplinom i modernom elegancijom“, rekla je Leatrice Viseman, izvršni direktor Pantone-a na njihovoj veb stranici.

odjeća
foto: Pinterest

Činjenica je da je crvena apsolutni favorit sezone i to ostaje tako. Međutim, ako pogledate Instagram stranice poznatih djevojaka, koje često diktiraju modu, ističu se i neki drugi koloriti.

odjeća
foto: Pinterest

Modne insajderke ponovo se okreću klasičnim tonovima burgundi, smeđe, teget, sive i boje masline koje uglavnom nose u paru sa monohromatskim kombinacijama, a ponekad ih i međusobno kombinuju, piše injournal.rs.

Burgundi

Tamnija i nosivija od crvene, burgundi boja najprije je osvojila svijet šminke i manikira, a sada se nosi i odjeća te boje.

odjeća
foto: Pinterest

Modne insajderke ovu tamnocrvenu nijansu uglavnom nose u monohromatskim kombinacijama, a ukoliko vam je to previše, imajte u vidu da cipele ili torba u ovoj boji mogu biti pun pogodak.

Smeđa

Istina je da je boja čokolade ove sezone svuda oko nas, ali aktuelni su i drugi smeđi tonovi.

odjeća
foto: Pinterest

Ovaj kolorit odlično izgleda na kožnim komadima, a s obzirom na to da je riječ o veoma praktičnim nijansama, možete ih kombinovati i sa bukvalno svim drugim bojama.

Teget

Teget boja prešla je dugačak put od simbola dosadnih poslovnih uniformi koje su službenice nosile 70-tih i 80-tih godina do trendi kolorita koji modne insajderke obožavaju.

odjeća
foto: Pinterest

Ove sezone posebno su aktuelne potpuno teget kombinacije, a nosi se i tamnoplavi teksas.

Siva

Siva boja je još jedan od vječnih simbola jeseni i zime, a modne insajderke tradicionalno vole da nose ovaj kolorit od glave do pete.

odjeća
foto: Pinterest

U duhu nove sezone, u čitavu priču dodajte crvene ili bordo modne dodatke i dobićete pravi modni pogodak.

Boja masline

Zagasiti maslinasti tonovi polako ali sigurno osvajaju modni svijet, o čemu najbolje svjedoči sve veći broj kombinacija u ovoj boji koje gledamo na Instagramu.

odjeća
foto: Pinterest

Influenserke i ovaj kolorit vole da nose u monohromatskim kombinacijama, a dobro funkcioniše i sa teget i braon bojom.

Bonus video: