Ovakve farmerke prikriće poneki kilogram viška

Trenutno su stvari u modi pomiješane i inspirisane različitim epohama, pa možemo da lakše da prilagodimo stil svojoj figuri

5030 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Naravno, nije da ne volimo svoja tijela, samo ponekad želimo da izgledamo vitkije. Ako ste u ovoj priči, dobrodošle: ovo su farmerke koje sakrivaju višak

Tokom većeg dijela godine, farmerke su osnovni komad ženske garderobe. U njima idemo u grad, na posao, u klubove, na putovanja… Kada su dobro izabrane, farmerke mogu da istaknu ono najbolje na našoj figuri, učine je ženstvenom, mlađom, višom ili vitkijom – po želji. Važno je samo da umijemo da odaberemo pravi model farmerki za našu figuru.

U saradnji sa stilistima, magazin Lepota i zdravlje, otkriva kako da odaberete farmerke koje sakrivaju višak.

Farmerke koje su u trendu ili farmerke koje nam dobro stoje

Moda se mijenja brzinom munje: dizajneri svake sezone nude nove trendove, koje lako pokupimo kako bismo uvijek izgledali elegantno i relevantno. Međutim, u našoj garderobi postoji stalni komad odjeće nad kojim vrijeme nema moć – riječ je o farmerkama. Nosile su se i devedesetih, i 2000-ih, i 2010-ih, a nosimo ih i sada. Razlikuju se samo po siluetama i dekoru: na primjer, pocijepana koljena i štras su nekada bili u trendu, 'skinny jeans' je vladao godinama koje počinju nulom, a danas…

farmerke
foto: Wannabemagazine.com

Danas je moda pomiješana: istovremeno smo inspirisani različitim epohama, pa možemo da lakše da prilagodimo stil svojoj figuri. Jer, činjenica je – ne stoje svima trendi modeli. Neke od najmodernijih farmerki i te kako ističu kilograme, a većina nas jesu žene od krvi i mesa, a ne ultra-mršavi modeli. Zato otkrivamo one modele koji su trendi, a ujedno sakrivaju višak.

"Mam" farmerke

Ove bi farmerke trebalo da imaju sve žene. Stil se odlikuje jednostavnim krojem, visokim strukom i skraćenom dužinom, zbog čega spušta struk, bokove i izdužuje siluetu.

farmerke
foto: Pinterest

Djevojke biraju ovaj model ne samo zbog njegovih „vizuelnih efekata“, već i zbog njegove lakoće stilizovanja. Ravne farmerke savršeno se slažu sa bilo kojim parom cipela i izgledaju besprijekorno uz majice i večernje bluze, jakne i korsete.

Crni džins

Ako ne vjerujete u 'magiju' crne boje, vrijeme je da to promijenite. Tamne nijanse, zaista, mogu vizuelno izdužiti figuru sužavanjem struka ili, na primjer, sužavanjem bokova. Zašto se ovo dešava?

farmerke
foto: Pinterest

Crna upija sunčeve zrake aktivnije od drugih boja, zbog čega nam se sva odjeća čini manjom. Zato, ako ste suočeni sa zadatkom da sakrijete nedostatke, potražite farmerke u crnoj boji.

Farmerke ravnih nogavica

Ove farmerke su uske u bokovima, ali su nogavice ravne. Upravo takav model biramo jer, za razliku od odjeće sa širokim nogavicama, ne skriva noge, već ih pravilno naglašava.

farmerke
foto: Pinterest

Glavno pravilo pri izboru ovakvih farmerki je da date prednost debelim tkaninama klasičnih boja: bijeloj, plavoj i crnoj. Izbjegavajte 'dječije' dekoracije, printove i bijeljene materijale koji će samo povećati vaš volumen.

Visoki struk

Birajte pantalone ili farmerke isključivo sa visokim strukom, jer za razliku od srednjeg ili niskog, ne narušava proporcije ženske figure. Pored toga, takav pojas izdužuje siluetu, bokove i noge, vizuelno uklanjajući višak volumena, uključujući i stomak.

farmerke
foto: Pinterest

Zapamtite da će visok struk uvijek biti relevantan, jer, uprkos sezonskim trendovima, on nastavlja da vodi globalne trendove iz godine u godinu.

Bonus video: