Ovi modeli patika nikada ne izlaze iz mode

Ako planirate kupovinu, provejrite u koju obuću vredi investirati. Zbog svog bezvremenog dizajna, neke patike su bestselleri širom svijeta već decenijama

12045 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest/promo stranice
Ilustracija, Foto: Pinterest/promo stranice

Postoji nekoliko osnovnih komada u našem garderoberu koji nikada ne izlaze iz mode, prije koliko god vremena da ste ih kupili: klasični mantil, farmerice ravnog kroja i bijela košulja s dugmadima. A šta je sa patikama? Patike su jedan od najuniverzalnijih komada obuće - ali ne ispunjava svaki model 'fashion' kriterijume.

patike
foto: Pinterest

Da bi vam pomogli pri odabiru novog modela za 2024, magazin Elle ističe šest modela koji su vrijedni investiranja jer nikada neće izaći iz mode, a to potvrđuju decenije njihove popularnosti.

1. Vans Old Skool

Klasične skejt patike brenda Vans danas imaju status kultnog modela, a lansirane su još 1977. godine.

patike
foto: Pinterest/promo stranice

S prepoznatljivom bočnom prugom, ove udobne i svestrane patike odavno su prevazišla svoju prvobitnu namjenu i izgledaju sjajno uz gotovo sve stilove. Preporučuje se da ih nosite u kombinaciji s farmerkama širokog kroja i bomber jaknom.

2. Adidas Stan Smith

Nazvan po velikom američkom teniseru Stan Smithu, ovaj klasičan model brenda Adidas postao je jedan od najprepoznatljivijih u svijetu u proteklih 50 godina.

patike
foto: Pinterest/promo stranice

Udobne i elegantne, Stan Smith patike se odlično slažu uz oversize bijelu košulju i farmerke, pružajući 'cool' izgled.

3. Converse Chuck Taylor All Star

Ako već nemate par All Star patika, dodajte ih na svoju šoping listu za 2024. godinu.

patike
foto: Pinterest/promo stranice

Ovaj model danas dolazi u stotinama novih verzija dizajna, pa je gotovo nemoguće da ne nađete jedan po vašem ukusu, a moći ćete da ih kombinujete uz sve - od haljina do farmerki.

patike
foto: Pinterest

4. Nike Air Force 1

Nike Air Force 1 definitivno su jedne od najpopularnijih Nike patika svih vremena.

patike
foto: Pinterest/promo stranice

Originalan potpuno bijeli model je vječiti br.1 zbog svoje svestranosti i sportsko-elegantnog dizajna, a za ovu sezonu predlog je da odaberete model u trendi bordo boji.

5. Veja V-10

Iako je novija na tržištu patika u poređenju sa konkurencijom koja ima decenijski staž, Veja je brzo stekla popularnost zahvaljujući ekološkoj etici i odobravanju poznatih ličnosti poput Reese Witherspoon, Laure Dern, Kate Middleton i Jennifer Garner.

patike
foto: Pinterest/promo stranice

Savremeni dizajn modela V-10 savršeno se uklapa uz gotovo svaki izgled.

patike
foto: Pinterest

Bonus video: