Ove Skandinavke inspirišu svaku osobu koja prati modu

Nedelja mode U Kopenhagenu već godinama je nezaobilazan modni događaj i postoje dobri razlozi zašto bi skandinavska moda mogla da bude vaš sledeći izbor stila

4656 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/emilisindlev
Ilustracija, Foto: Instagram/emilisindlev

Kao središte skandanavske mode, danska prijestonica stekla je popularnost zbog svog modernog 'street style-a', perfektnog minimalizma, ultra-luksuznih tkanina i povremenog naleta jarkih boja. Od Stokholma do Kopenhagena, skandi stil je bezvremenski i šik.

Bez obzira da li ste dovoljno srećni da budete u prvom redu nedjelja mode ili ih pratite virtuelno, 'skandi fashion' Instagram profili dokazaće vam zašto bi skandinavska moda trebalo da bude vaš sledeći izbo, piše harpersbazaar.rs.

Annabel Rosendahl

Nije iznenađenje zašto svaki 'outfit' Anabele izgleda izuzetno luksuzno i šik. Prije nego što je postala modni influenser, šest godina radila je kao glavni menadžer u Høyer, najvećoj norveškoj maloprodajnoj luksuznoj modnoj kompaniji.

Nakon što je bila odgovorna za brendove kao što su Givenchy i Loewe, njena ležerna odjeća sada prevazilazi pojednostavljenu estetiku svojom visokokvalitetnom tkaninom.

Pernille Teisbaek

Možda najpoznatija djevojka skandi stila, predstavlja sve što je tradicionalno skandinavska moda: neutralna i crna estetika.

Garderober danske stilistkinje i kreativne direktorke može se okarakterisati kao kul šik koji je zreo i uglađen. Ako tražite bezvremensku inspiraciju, ova Skandi devojka je vaš novi omiljeni lik.

Nnenna Echem

Nnennina opsesija jarkim bojama izuzetno je osvježavajuća u moru crne odjeće koja je tipična za skandi stil.

Trenutno sa sjedištem u Oslu, Nnennin Instagram vam pruža prvoklasni čas kombinovanja printova i color blocking-a koji će vaš stil učiniti nezaboravnim.

Jeanette Madsen

Uglađena estetika koju provlači kroz svoj jednostavan stil je ono što ovu influenserku iz Kopenhagena čini toliko zanimljivom. Jeanette je ko-kreativni direktor brenda Rotate Birger Christensen iz Kopenhagena, koji se uglavnom fokusira na mini haljine.

Za razliku od njenog brenda koji ima smjele printove, Madsen ostaje vjerna svojim skandinavskim korijenima gdje ima jednostavno šik i ženstvene krojeve.

Sylvie Mus

Držeći se skandi status quo-a, Sylvie je neko ko voli oversized jakne (posebno blejzere) u svojim outfitima.

Porijeklom iz Ruande, ova stilistkinja iz Pariza i Helsinkija ima minimalističku estetiku na kojoj bi svaki ljubitelj mode pozavidio zbog njenog arsenala neutralnih i crnih opcija odijevanja.

Emili Sindlev

Emili je poznata po razigranom koloritu u svojim outfitima. Od glave do pete, njen skandi stil karakterišu sve živopisne nijanse bilo koje od vaših omiljenih boja poput limeta zelene ili jarko žute.

Emili vas podsjeća da je moda zabavna, posebno uz boje koje nisu crna.

Tine Andrea

Sa talentom za elegantan i oštar izgled, Tine ima vrhunski skandi stil koji sadrži mnogo kože.

Norveška influenserka pokazuje ženstveni izgled koji podrazumijeva naočari za sunce u svakoj prilici.

Bonus video: