Prva dama na Bečkom operskom balu u kreaciji Lazara Ilića

Na još jednom značajnom događaju Milena Milatović odlučila da nosi haljinu sa potpisom domaćeg dizajnera

15165 pregleda 28 reakcija 26 komentar(a)
Milena i Jakov Milatović na balu u Beču, Foto: twitter.com/JakovMilatovic
Milena i Jakov Milatović na balu u Beču, Foto: twitter.com/JakovMilatovic

Nošenjem komada sa potpisom prestižnih robnih marki ne može se kupiti stil, no ipak mnogi će se radije za specijalne prilike upravo odlučiti za takve kreacije. Međutim, prva dama Crne Gore Milena Milatović od prvog zvaničnog pojavljivanja riješila je da priliku pruži domaćim dizajnerima. Na ovaj način Milatović ističe važnost podrške lokalnoj modnoj industriji, jer njen izbor naglašava autentičnost i raznovrsnost domaćih talenata, te samim tim šalje snažnu poruku o podršci kreativnosti i inovaciji ove industrije.

Za Bečki operski bal na kojem je prisustvovala sa svojim suprugom Jakovom, Milena se odlučila za kreaciju sa potpisom crnogorskog dizajnera Lazara Ilića.

“Do saradnje između prve dame i mene je došlo prirodnim putem i logičnim slijedom događaja. S obzirom na to da sam neko ko vrlo intenzivno radi posebno u polju stajlinga, vjerovao sam da je pitanje trenutka kada će se ona javiti meni i mislim da se javila u pravom trenutku kada joj je trebala posebna haljina. Otuda moje i njeno poznanstvo”, otkriva u razgovoru za Vijesti Ilić kako je došlo do saradnje sa Milenom Milatović.

Do sada na događajima prva dama je nosila kreacije drugih domaćih dizajnera, a upravo to, smatra Ilić je značajno za domaću modnu scenu.

“Ova saradnja je jako bitna i značajna, kako za mene, tako i za bilo kog drugog svjetskog kreatora, da jedan predsjednik i prva dama nose njihove komade. To je važno iz više razloga, a najznačajniji je što predstavlja priznanje i poštovanje rada, istovremeno dajući prioritet domaćem talentu i kreativnosti. Bitno je da se dešava i da će nastaviti da se dešava”, smatra Ilić u čijim kreacijama, bilo da su pod njegovim imenom ili brendom Hunt, žena uvijek izgleda glamurozno, ali često i izazovno. Međutim, za prvu damu odlučio je da napravi potpuno drugačiju, svedeniju kreaciju koja nosi i simboliku.

“Nije bilo teško napraviti takvu kreaciju, ali je bilo izazovno s obzirom na to da je Milena neko ko ima jako sveden stil, a ja imam u sebi tu crtu da volim da idem korak dalje. U ovoj situaciji je manje više, te je ovo jedna strana medalje koju ljudi nijesu imali priliku da vide kod mene. Međutim, nije moj prvi iskorak sa ovakvim jednostavnijim kreacijama. Ova kreacija je bila oblikovana kako bi ispoštovala razna pravila koja smo imali prilikom izrade haljine u vidu protokola i stvari koje su morale biti ispraćene na adekvatan način kako bi i Milena imala ovakav krajnji rezultat”, napominje Ilić.

Crvena je boja namjerno je odabrana jer je iste nijanse i crnogorska zastava. No, ko god se odluči za ovu boju siguran je da će biti primijećen.

“Njena haljina je rađena sa poentom i pričom. Najprije smo imali jednu formu, pa se spletom okolnosti pretvorila u drugu, gdje je prva dama imala potpuno povjerenje u mene i na tome joj se javno zahvaljujem. Simbolika je očigledna, a to je ruka na strani srca koja simbolizuje poštovanje, ljubav prema domovini, himni i svemu što uz to ide. Crvena boja je iz dva razloga- zbog naše zastave i zbog toga što je crvena moja omiljena boja. Sa crvenom bojom je riskantno raditi, ali sam u ovom slučaju bio siguran da je ona pravi izbor i bilo mi je bitno da upravo ta nijansa crvene stoji na adekvatan način prvoj dami. Tog trenutka kad sam shvatio da je izbor prave nijanse najbolja odluka koju smo donijeli, bio sam siguran da se nijedna druga boja ne bi uklopila bolje od crvene”, prisjetio se sagovornik Vijesti.

Svojevremeno je Ilić pokrenuo svoju liniju nakita, međutim, metalna ruka na lijevoj strani haljine nije iz njegove kolekcije.

“Metalni aksesoar na haljini je bila stvar o kojoj sam dugo razmišljao. Prvobitno je bila ideja da nosi svedenu ogrlicu koja bi bila komplet sa naušnicama koje smo odabrali za bal. Međutim, u posljednjem trenutku sam donio odluku da bez obzira na to što ruka ne spada u skupocjene stvari nego spada u stvar simbolike, Milenu predstavim na način kako je već doživljavaju - žena iz naroda i da je nebitno da li neka stvar košta 15 hiljada eura ili 15 eura, bitno je kako ga neko nosi”, zaključio je Ilić.

Bonus video: