Nepogrešivo: Ovakvi detalji osvježiće svaki vaš modni izbor

Ako ste u potrazi za onim malim začinom koji će svaku kombinaciju učiniti jedinstvenom i upečatljivim, na pravom ste mjestu

4890 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Već smo tokom posljednjih mjeseci pisali o crvenoj boji kao nezaobilaznom trendu, ali tu boju očigledno ove sezone nije moguće izbjeći.

odjeća
foto: Pinterest

Teorija crvene boje (red theory) novi je trend i u interijerima koji je postao viralan. Teorija koju je predstavila dizajnerka interijera Taylor Simon, otkrila je koliko zapravo efektna može biti crvena boja. Samo jedan detalj, nebitno kako malen ili velik, ima tu moć da u potpunosti transformiše interijer.

crveno
foto: Pinterest

Isti mikro trend vlada društvenim mrežama i kada je riječ o odjeći. Svjesno ili nesvjesno, modne insajderke i entuzijastkinje su prenijele ovaj trik i ,a svoje odijevanje.

Crveni modni dodatak, obuća, odjevni komadi ili čak samo crveni ruž, u trenu će unijeti posebnu energiju i dinamiku u vaš outfit.

Crvena boja uvijek privlači pažnju i ističe se u masi, čak i kada je okružena vibrantnim bojama poput ružičaste, plave ili zelene. Ona simbolizuje strast i odvažnost pa će i vama dati posebnu dozu samouvjerenosti i zaokružiti svaku kombinaciju, piše Bonjour.ba.

Kroz ovu crvenu teoriju moda postaje igra kreativnosti i izražavanja kroz detalje. Dakle, sljedeći put kada poželite da osvježite svoj izgled, posegnite za jarko crvenom bojom i uživajte u pozitivnoj energiji koju donosi.

odjeća
foto: Pinterest

U nastavku donosimo još inspiracije.

odjeća
foto: Pinterest
odjeća
foto: Pinterest
odjeća
foto: Pinterest

Bonus video: