Najefektnije kombinacije sa patikama za proljeće 2024.

Sedam provjerenih kombinacija sa patikama na koje ćete moći da se oslonite u prelaznoj sezoni!

21616 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest
Ilustracija, Foto: Instagram/Pinterest

U posljednje vrijeme može se primijetiti porast broja klasičnih kombinacija na modnoj sceni, a jedna stvar koja je zajednička mnogima od njih jeste da uključuju par patika.

odjeća
foto: Instagram/Pinterest

Tamo gdje su modni entuzijasti širom svijeta ranije birali cipele sa niskom štiklom ili mokasine kako bi zaokružili izgled, ovog proleća, vrlo često će se odlučiti za najudobniju alternativu.

U nastavku pogledajte sedam klasičnih kombinacija sa patikama koje će se, kako piše magazin Elle, nositi tokom proljeća 2024.

Blejzer + crna majica + farmerke

Postoji li par obuće uz koje ne ide evergreen kombinacija sakoa i farmerki? Bez obzira da li više volite farmerke koje sežu do poda ili ravan kroj koji se završava negdje oko članka, par vaših omiljenih farmerki u kombinaciji sa klasičnim sakoom i majicom je dobitna kombinacija.

Džins uz džins

Patike u kombinaciji sa farmerkama su postale jedna od najprirodnijih modnih kombinacija. Ovo je siguran izbor u kom ćete se osjećati udobno i relaksirano, a istovremeno ćete biti i dobro stilizovani. Bijele patike su uvek dobrodošle, ali živa boja poput zelene ili žute zaista se ističe.

Poslovno odijelo

Dvodijelno poslovno odijelo je savršen kontrast patikama. Dodajte balans vašim poslovnim kombinacijama tako što ćete ponijeti klasičan par ravnih patika.

Mantil i farmerke

Trendi patike u spoju sa 'trench' mantilom su nešto najbliže najboljem stajlingu za prelazni period u ovom trenutku. Poigrajte se sa siluetama i proporcijama i oživite Francuskinju u sebi.

Midi suknja + košulja

Ako želite da zamijenite pantalone nečim drugim, midi suknja je vaša nova najbolja prijateljica. Održavajte ovaj outfit na klasičnoj strani tako što ćete birati neutralne boje.

Kardigan i farmerke

Za izgled koji je dotjeran, ali i dalje uključuje vaše omiljene patike, odaberite komad šik kardigana koji aludira na klasične Chanel komade. Savršena ravnoteža između opuštenog i elegantnog.

Kožne pantalone i dodatak boje

Kožne pantalone služe kao idealan adut za podizanje bilo koje modne kombinacije. Kada vam farmerke djeluju previše ležerno, obucite ovaj komad i džemper u jarkoj boji - ova kombinacija uvijek izgleda beskrajno 'cool' u spoju sa patikama.

Bonus video: