U trendu: Četiri modela jakni idealnih za prelazni period

I dalje smo u prelaznom periodu, pa ni sami nismo sigurni šta da obučemo za svakodnevne aktivnosti

14023 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Dani napokon postaju duži, a temperature rastu, pa je pravo vrijeme da osvježite svoju garderobu za proljećnu sezonu. Jedan od ključnih komada pomoću kojeg možete osvježiti odjevnu kombinaciju je naravno elegantna i funkcionalna jakna, a i ove sezone na tržištu se isprofilisalo nekoliko zanimljivih modela.

Kada govorimo o jakni za proljeće, onda svi već dobro znamo koji se klasični modeli nose u ovom periodu, ali kako kažu, ponavljanje je majka znanja, pa magazin Elle donosi četiri klasična modela jakni koje nosimo ovog proljeća. U nastavku pogledajte modele jakni idealnih za prelazne temperature.

1. Teksas jakne

Klasika koja nikada ne izlazi iz mode je dobra teksa jakna. Bez obzira ma to da li volitei klasični plavi teksas ili birate trendi iznošene ogromne modele, teksas jakne su odličan izbor za opušteni stil. Dovoljno su svestrane da dopune svaku kombinaciju, a opet dovoljno stilizovane da nećete proći nezapaženo. 'Bacite' je preko cvjetne haljine za opuštenu šetnju ili je kombinirajte s elegantnim pantalonama - mogućnosti su beskrajne.

jakne
foto: Pinterest

2. Kožne jakne do struka

Kratke kožne jakne dužine do struka ponovno su u trendu ovog proljeća. Zbog svoje čvršće i strukturisanije siluete od ostalih kratkih stilova, ove jakne su savršene za slojevito kombinovanje preko svakodnevnih, ali i svečanih kombinacija.

jakne
foto: Pinterest

3. Jakne od tvida

Ako vašim svakodnevnim modnim kombinacijama želite da dodate dodir klasične elegancije, onda su jakne od tvida o kojima smo već pisali - savršen izbor. Bez obzira na tradicionalne neutralne tonove ili živopisne boje, tvid dodaje dašak sofisticiranosti svakom izgledu, a u kombinaciji s elegantnim pantalonama ili suknjom, dobićete dotjerani izgled idealan za posao ili opuštenu šetnju vikendom.

jakne
foto: Pinterest

4. Klasični mantili

Ovaj popis ne može biti potpun bez mantila, osnovnog komada za proljeće koji dodaje sofisticiranost svakoj kombinaciji. U posljednje vrijeme su posebno popularni kratki mantili, ali sasvim je u redu držati se klasika. Ovaj vmantil je savršen za slojevito oblačenje preko farmerica ili elegantnih haljina, a za definisaniji izgled, razmislite o vezivanju mantila atipičnim kaišem.

jakne
foto: Pinterest

Bonus video: