Jelena Savojska vječita inspiracija za dizajnerku Anastaziju Miranović

Miranović na manifestaciji "Made in Italy" predstavila kolekciju u Beogradu, kojom je oživjela epohu dinastije Petrović Njegoš

4823 pregleda 0 komentar(a)
Anastazija Miranović sa modelima, Foto: Fabrika
Anastazija Miranović sa modelima, Foto: Fabrika

Kolekcijom inspirisanom epohom dinastije Petrović Njegoš i kraljicom Jelenom Savojskom crnogorska dizajnerka Anastazija Miranović učestvovala je na manifestaciji povodom dana “Made in Italy”, koju su organizovali modna agencija Fabrika u saradnji sa Ambasadom Italije u Beogradu. Upravo ovom manifestacijom obilježeno je 100 godina od kada je započeta izgradnja italijanske Ambasade u Beogradu.

Modeli koje je predstavila crnogorska kreatorka, istoričarka umjetnosti i likovna kritičarka, dr Anastazije Miranović rađeni su ručno i svaka haljina je bila pravo umjetničko djelo. Kreatorka je posebnu pažnju posvetila i dopunskom asortimanu, koji je oživio atmosferu epohe u kojoj je živjela kraljica Jelena Savojska.

model iz kolekcije Anstazije Miranović
model iz kolekcije Anstazije Miranovićfoto: Modna agencija Fabrika

Pored Miranović, predstavljena je kolekcija “Putovanje na Mjesec” italijanskog kreatora, kostimografa i scenografa Mišele Guadiomontea, poznatog i po ručno slikanim modelima, čija je kolekcja takođe posvećena kraljici Jeleni Savojskoj. Posebnu pažnju i oduševljenje na samom kraju je izazvala predivna svilena haljina na kojoj je bio iscrtan lik kraljice Jelene Savojske.

Bonus video: