Odaberite lan: Ovoga ljeta veoma je moderan

Pored odijela, tu su i neizostavne haljine od lana. U novim kolekcijama, brendovi i dalje eksperimentišu sa ovim vintage materijalom

4696 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Lan je omiljeni materijal dizajnera u ljetnjoj sezoni. Njegova relevantnost je posljedica nekoliko faktora. Ekološki je prihvatljiv - vjeruje se da je lan jedan od najboljih biorazgradivih materijala. U odjeći od lana lako je podnijeti i najtoplije vrijeme zbog lakoće materijala. Pored toga, lan je praktičan za upotrebu, pa se može koristiti i na odmoru i u urbanim sredinama.

foto: Pinterest

U novoj sezoni proljeće/ljeto 2020, dizajneri su ponovo priznali svoju ljubav prema lanenoj odjeći u svojim kolekcijama, pokazujući ležerne komade, prozračne etno bluze, minimalističke suknje, haljine u nomadskom stilu i moderne bermude umjesto pantalona.

foto: Pinterest

Odijela od lana i ovog ljeta su omiljena dizajnerima renominranih modnih kuća. Lanene pantalone su klasik ljetnjeg žanra. Bez sumnje, one će postati najopravdanija investicija ovog ljeta.

foto: Pinterest

Pored odijela, tu su i neizostavne haljine od lana. U novim kolekcijama, brendovi i dalje eksperimentišu sa ovim vintage materijalom, nudeći moderne predloge, piše Harpersbazaar.

foto: Pinterest

Naravno, suknje od lana su još jedan odjevni komad za koji morate pronaći mjesto u svom ormaru. Jednostavne lanene suknje u ovsenim bojama možda na prvi pogled deluju dosadno, ali one su vrlo svestrane i moderne ove sezone. Takvi modeli omogućavaju sve vrste eksperimenata sa drugim odjevnim komadima.

foto: Pinterest

Ukoliko umjesto suknji radije birate bermude, nećete pogriješiti jer ova vrsta šortsa dolazi u igru ovog leta. Dizajnerima se toliko sviđa ovaj trend da su počeli da skraćuju pantalone od teksasa i lana do nivoa kolena. Zahvaljujući ovoj odluci, vruća ljeta je sada još lakše podnijeti. Najaktuelniji modeli se mogu naći u kolekcijama Jacquemus, Tibi i Monse.

foto: Pinterest

Bonus video: