Marame ovoga ljeta: Umjesto majice, ali i umjesto šešira

Topovi koje na mjestu drži samo jedan, ali vrijedan, čvor ponovo su svuda, a marame su ovoga ljeta poželjne i na glavi

7381 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Sedamnaest godina nakon što je Christina Aguilera izazvala skandal svojom pojavom na dodJeli VMA nagrada u topu koji nije bio ništa drugo do 'infinity' marama, topovi koje na mjestu drži samo jedan, ali vrijedan, čvor ponovo su svuda. Doduše, više niko u njima ne vidi ni "s" od skandala.

foto: Pinterest

Nosi se sa suknjom, pantalonama ili kratkim pantalonama sa visokim strukom, vrlo često sa širokim farmerkama, širokim pantalonama i šortsevima i uglavnom sa ravnim sandalama i papučama, a sve zajedno daje utisak da se jednog dana ista marama može nositi oko glave ili umesto kaiša, a već sljedećeg umjesto majice.

Infinity

foto: Pinterest

Originalni Christina fazon je mnogo više šik nego što zvuči na prvu loptu, zar ne? Za ovu varijantu vam treba duga ešarpa, a ne kvadratna marama, lako se izvodi i tehnički je, pa, realno najsigurnija. Pogotovo ako uspijevate da je obmotate i oko struka, piše buro247.

Trougao

foto: Pinterest

Najviše 'street' od svih, ovakav top bio je zaštitni znak r'n'b pjevačica s kraja devedesetih. Danas je, ipak, evoluirao od Levi's marame na one od svile i sa bine se preselio u prve redove nedjelja mode.

foto: Pinterest

Retro tridesete

foto: Pinterest

Pomalo zlatno doba Holivuda, pomalo pin up. Maramu zavezanu naprijed, kao kupaći kostim, nosite uz retro naočare, minimalnu šminku i donje djelove čije je dužina ispod koljena, osim ako se od vrućine ne topi asfalt (onda je laneni šorts visokog struka sve što vam treba).

foto: Pinterest

Još jedan praktičan trend

foto: Pinterest

Marame su ovoga ljeta naročito poželjne na glavi. Uz ovaj dodatak, dan kad vam nije do pravljenja frizure biće pun pogodak. Odličan su za vrele dane kad ćete biti posebno lijeni ili nećete imati vremena da napravite frizuru.

foto: Pinterest

Bonus video: