Kad vam dosade cvjetići i printovi: Tu je minimalizam

Ljubiteljima jednostavnog, jednobojnog i svedenog odijevanja poznata je činjenica da se njihove kombinacije ubrajaju u klasike te da im je obezbeđen stalni "IN" faktor u svijetu mode

4774 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pinterest
Ilustracija, Foto: Pinterest

Posljednjih 12 mjeseci minimalistički stil nastavlja svoju uzlaznu putanju. Mnogi brendovi prihvatili su čuvenu devizu "manje je više".

foto: Pinterest

Jednostavan, ali nikad dosadan, minimalizam je vrlo poželjan, posebno za one ličnosti kojima su postali naporni cvjetni dezeni, naglašeni krojevi, patike sa platformom i slojevitnost u oblačenju.

foto: Pinterest

Sa velikim izborom printova, jarkih boja i ljetnjeg šarenila, ponekad poželimo da izgledamo “obično” i da se odmorimo od jakih boja. Tada biramo minimalističke odjevne komade.

foto: Pinterest

Ljubiteljima jednostavnog, jednobojnog i svedenog odijevanja poznata je činjenica da se njihove kombinacije ubrajaju u klasike te da im je obezbeđen stalni "IN" faktor u svijetu mode.

foto: Pinterest

Stroge linije, oštri krojevi, crni, bijeli ili bež komadi stvoriće sofisticiran i izbalansiran izgled vrijedan pažnje. "Stroga" pravila olakšavaju izbor u svakodnevnom odijevanju i kombinacijama.

foto: Pinterest

Elementi nisu komplikovani ali su apsolutno promišljeni. Na kraju krajeva i moraju to da budu pošto ih je zaista malo i nema ničega da odvraća pažnju.

foto: Pinterest

Uz ovakvu odjeću nosi se uglavnom ravna obuća ili ona sa niskom štiklom. Žene koje biraju ovakav stil odijevanja ne pristaju na maltretiranje sa visokim štiklama.

foto: Pinterest

Ovoga ljeta trend minimalizma ne isključuje jarke boje, važno je da sve ostaje jednostavno i smjelo, uz čiste strukture i dobar kroj.

foto: Pinterest

Bonus video: