Znate li šta je 'hair plopping': Napravite savršene kovrdže

Kako postići efekt sjajnih i njegovanih kovrdža? Isprobajte popularnu metodu
1627 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Žene sa ravnom kosom smatraju one koje imaju kovrdžavu srećnicama. Ne znaju koliko je ponekad teško ukrotiti neposlušnu kosu i postići izgled lijepih i njegovanih kovrdža.

Iako kovrdžava kosa zaista može da izgleda neodoljivo privlačno, žene koje se bore sa takvom vrstom kose znaju koliko je teško izbjeći trenutke u kojima kosa izgleda raščupano, gotovo neuredno. Čak ni korištenje raznih seruma i krema za kosu često ne pruža onaj toliko željeni efekt njegovane kose.

Jedna od najvećih grešaka koju možete napraviti ako se borite sa kovrdžama je sušenje kose fenom – na taj način kosa gubi vlažnost, a rezultat je suva, oštećena i 'frizzy' kosa. Zbog toga poznati frizeri preporučuju 'hair plopping', popularnu metodu kovrdžanja kose prirodnim putem koja pruža fantastične rezultate.

Metoda je vrlo jednostavna: nakon što na mokru kosu nanesete regenerator, dobro je iščešljajte, preokrenite i zamotajte u čistu pamučnu majicu. Zapamtite, što manje 'rastežete' kosu - to bolje. Cilj ove metode jeste da izvuče vaše prirodne kovrdže i zadrži vlažnost kose, u čemu pomaže obmotavanje pamučnom majicom. Tako zamotanu kosu ostavite barem 40 minuta (ili preko noći), a zatim raspustite i pustite da se osuši na vazduhu.

Bonus video: