Biljna etarska ulja kao najmoćnije sredstvo u borbi protiv gripa i prehlade

ADVANCIS IMMUNE SOS RAPID je prirodni antibiotik sastavljen od najboljih etarskih ulja u jednoj kapsuli

38298 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Tea Medica
Foto: Tea Medica

Piše: dr pharm. Maja Bojović, Tea Medica

Terapija etarskim uljima biljaka je jedna od najpopularnijih oblasti prirodne medicine. Naime, etarska ulja podstiču regeneraciju kompletnog biosistema i jačaju imunitet, osvježavaju umorni organizam, smiruju prenadražene nerve i poboljšavaju raspoloženje. Poslednjih godina proizvodi na bazi etarskih ulja su sve više zastupljeni u farmaceutskoj industriji. Zbog svojih specifičnih osobina, etarska ulja su našla primjenu u brojnim segmentima našeg zivota. Aromatične biljke bogate etarskim uljima korišćene su od najranijih perioda istorije kao začini zbog specifičnog mirisa i ukusa. Zbog svojih antimikrobnih svojstava takođe su našle primjenu i kao konzervansi. Sa druge strane, zbog svojih ljekovitih svojstava, zauzimale su važnu ulogu u tradionalnoj medicini mnogih zemalja svijeta. Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik ljekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih djelova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa.

Tea Medica
foto: Tea Medica

Etarsko ulje origana je sasvim sigurno jedno od najefikasnijih prirodnih antibiotika koji poznaje nauka. Izuzetno efikasno eliminiše patogene i to na potpuno bezbjedan i prirodan način bez obzira da li su to virusi prehlade i gripa, gljivične ili bakterijske infekcije. Britanski naučnici u istraživanjima su potvrdili da je ulje origana djelotvorno u borbi protiv čak 25 različitih bakterija. Najvrjednije ljekovite supstance u ulju origana, timol i karvarkol, sprječavaju rast bakterija poput Staphylococcus aureus, koja je jedna od najčešćih uzročnika mnogobrnojih infekcija organizma. Takođe, uspješno rješava akutne i hronične plućne tegobe, olakšava izlučivanje sluzi iz zapušenih sinusa. Posjeduje snažno antivirusno djelovanje i štiti od gripa i prehlada. Istovremeno, ono podstiče jačanje imunološkog sistema, čineći ga dovoljno snažnim da se izbori sa infekcijama.

Moćan sastav karanfilića pomaže u liječenju respiratornih tegoba i otvaranju disajnih puteva. U pitanju su supstance eugenol, kariofilen, i tanin koje i pojedinačno, a naročito udruženo imaju snažno antimikrobno dejstvo. To znači da je karanfilić efikasan u borbi protiv virusa, bakterija, gljivica i parazita. Posebno izdvajamo eugenol (75-88%) koji deluje protivupalno u organizmu.

Etarsko ulje bora, kao i prethodno navedena deluje kao analgetik, pa se može koristiti za ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima koji su često propratni simptomi prehlada i gripa.

Tea Medica
foto: Tea Medica

Etarsko ulje lavande ima dekongestivna i ekspektorantna svojstva. Pomaže kod kašlja, glavobolje, infekcije grla.

ADVANCIS IMMUNE SOS RAPID je dodatak ishrani sastavljen od etarskih ulja origana, karanfilića, lavande i bora. Ova smješa etarskih ulja ublažava simptome povezane sa prehladom, gripom i drugim bolestima koje se javljaju tokom predstojećih hladnih dana.

Tea Medica
foto: Tea Medica

Indikacije za primjenu ADVANCIS IMMUNE SOS RAPID su prvi simptomi gripa i prehlade povezani sa respiratornim oboljenima uobičajenim tokom hladne sezone (začepljen nos, curenje iz nosa, upaljeno grlo, kašalj i groznica, bol u mišićima i opšta slabost, glavobolja i drhtavica). Ovaj preparat podržava i efekat analgetika i antipiretika koji se koriste u liječenju gripa.

Kako bi postigli najbolje rezultate potrebno je prva dva dana uzimati 3 puta dnevno po 1 kapsulu (za doručak, ručak i večeru), potom dva dana uzimati 2 puta dnevno po 1 kapsulu (poslije doručka i večere).

Tea Medica
foto: Tea Medica

ADVANCIS ESSENTIAL – multivitamin kao prevencija za jesenje i zimske prehlade

Kako bi se zaštitili od prehlade, gripa i raznih komplikacija jačanje imunog sistema je najbolji vid prevencije. Pad imuniteta je posljedica manjka vitamina u organizmu, te je je pored ishrane, sna i redovne fizičke aktivnosti preporučljivo uzimati i vitaminsko mineralne komplekse.

ADVANCIS ESSENTIAL multivitaminski preparat sadrži visoku dozu vitamina, minerala i prebiotika koji povećava sposobnost tijela da apsorbuje minerale i pospješuje sintezu vitamina. Ono što izdvaja ovaj preparat od ostalih vitaminsko mineralnih kompleksa jesu prebiotici koji doprinose regulaciji crijevne flore i na taj način doprinose jačanju imunog sistema, poboljšavaju vitalnost i opšte dobro stanje organizma. Jedan od preduslova za očuvanje zdravlja je zdravlje crijeva. Ovo može biti iznenađujuće, ali ima smisla kada uzmemo u obzir da se 80% našeg imunološkog sistema nalazi u digestivnom traktu.

Prebiotici su nesvarljivi sastavni djelovi hrane ili pripremljeni proizvodi koji podstiču rast i/ili aktivnost nekih mikroorganizama u crijevima, čime se poboljšava zdravlje čovjeka. Dakle, prebiotici su hrana za odabrane bezopasne mikroorganizme u crijevima. Prebiotički efekat u ADVANCIS ESSENTIAL VITAMINS imaju fruktooligosaharidi i galaktooligosaharidi. Fruktooligosaharidi stimulišu rast laktobacila i bifidobakterija u tankom i debelom crijevu za koje su dokazani mnogobrojni pozitivni učinci na organizam. Na ovaj način prebiotici omogućavaju da se prevaziđe problem unošenja probiotika u organizam čovjeka. Prebiotici takođe redukuju apetit, smanjuju tjelesnu težinu ili procenat masnog tkiva i poboljšavaju toleranciju na glukozu.

Ukoliko se osjećate umorno, u programu ste mršavljenja, pušac ste ili alkoholičar, neredovno se hranite, liječite se antibioticima ili želite povratiti ravnotežu crijevne flore preporučujemo jednu tabletu dnevno Advancis essential vitamina, poslije doručka.

Svi ADVANCIS preparati su na popustu -20% od 17. do 23. septembra.

Tea Medica
foto: Tea Medica