navigacija Naslovnica Premium

Sport

- 17.12.2014

Adžić: Protiv Švedskenam je potrebno više

Crna Gora nije igrala kako može u odbrani, ali je napad bio staložen, što je i donijelo trijumf. Doduše, u odlučujućim trenucima je i bedem pred golom Sonje Barjaktarović bio pravi, našta je ukazao selektor Dragan Adžić.

- Presrećan sam što smo pobijedili fenomenalnu generaciju Holandije. To je reprezentacija sa najvećim potencijalom u Evropi, njeno vrijeme će sigurno doći. Što se tiče našeg tima, djevojke su ostavile srce na terenu, to nam je donijelo trijumf. Drago mi je da smo popravili igru u odbrani kada je bilo najteže, kada je Holandija povela - rekao je Adžić.

Dvije prepreke u Zagrebu su srušene, ali nema opuštanja dok se ne preskoči i posljednja - Švedska.

- Biće nam potrebno više, ali imamo iskustvo da se oporavljamo za dan i vjerujem da fizički možemo da izdržimo meč. Švedska ima sedam vrhunskih bekova koji igraju Ligu šampiona, još je brža od Holandije, ali vjerujem da možemo da joj pariramo i da ćemo naći rješenje kako bismo napravili odlučujući korak ka Budimpešti - zaključio je Adžić.

Selektor Holandije Henk Grener smatra da četiri gola razlike ne oslikavaju realno dešavanja na terenu.

- Crna Gora je bila bolja u pojedinim aspektima, zaslužila je više pobjedu, mada smo joj zadali veoma težak zadatak. Igramo različite stilove rukometa, a na kraju su odlučili jaka odbrana protivnika i raspoložena Bulatović. Žao mi je što ovako dobar meč nije gledalo više ljudi, jer su imali šta da vide. Nadam se da povreda Estevane Polman nije teška kako se čini i da će moći da igra protiv Francuske.