navigacija Naslovnica Premium

Sport

- 17.12.2014

Iden: Moramo da budemo brze i da prevarimo odbranu

Švedska je na pragu polufinala, ali su Skandinavke svjesne da ih tek čeka najteži rival.

- Crnogorke su veoma jake, igraju snažno u odbrani. Moramo da budemo brze i da pokušamo da ih prevarimo. Srećom, imamo mnogo djevojaka koje mogu da uđu na teren i potpuno promijene tok utakmice - rekla je Ida Oden za „Vijesti”.

Kao i sve ostale protivnice, i Šveđanke najviše strahuju od Katarine Bulatović i Milene Knežević.

- Igraju stalno u Ligi šampiona i imaju veliko iskustvo u ovako važnim utakmicama. Biće nam teško.

Selekcija „tri krune” je bila srebrna na Evropskom prvenstvu 2010. godine, ali je od tada daleko od vrha. Bila je 9. na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, 11. na Olimpijskim igrama u Londonu, 8. na šampionatu Starog kontinenta u Srbiji, a u istoj zemlji je nije ni bilo lani na SP. Sve je promijenila Dankinja Hele Tompsen, koja vodi Midtjiland, a u Švedskoj je koselektor sa Tomasom Siverstonom.

- Sve je drugačije otkada radimo sa Tompsen. Čitava ekipa se dobro osjeća. Igrale smo odlično sve utakmice do sada, dobar osjećaj iz svlačionice smo prenijele na teren - zaključila je Oden, koja sa 41 golom dijeli 2. mjesto na listi najboljih strijelaca Lige šampiona.

U grupi 1, danas je samo jedan meč važan - Danska i Španija će u direktnom duelu odlučiti ko će osvojiti 2. mjesto, iza perfektne Norveške. Meč počinje u 18.15 časova, a timu sa sjevera Evrope je dovoljan i bod.