navigacija Naslovnica Premium

Sport

LIGA ŠAMPIONA U ODBOJCI: BUDVANSKA RIVIJ - 17.12.2014

SAMO TRI BODA U MISLIMA BUDVANA

Na polovini takmičenja po grupama u Ligi šampiona, sa dvije pobjede (kući protiv Berlina i ACH voleja) i porazom (u gostima od Rešovije), odbojkaši Budvanske rivijere su u igri ne samo za prolaz u drugu rundu (dalje idu pobjednici sedam grupa i šest najboljih drugoplasiranih), već i za prvo mjesto. Budvani su trenutno treći sa pet bodova, iza Berlina (7) i Rešovije (6). Da li će nastaviti trku za prolaz, ili, pak, ostati u igri jedino za jedno od tri najbolja treća mjesta koja vode u Čelendž rundu CEV kupa, umnogome zavisi od večerašnjeg meča u ljubljanskim “Stožicama” protiv slovenačkog ACH voleja, gdje je naš šampion 26. oktobra 2011. izgubio 3:2.

- Čeka nas težak meč, nama veoma bitan zbog situacije koja se napravila u grupi nakon pobjede Berlina protiv Rešovije. To mijenja naše planove i očekivanja. U svakom slučaju, u Sloveniju idemo po tri boda, želimo da pobijedimo mininum 3:1, kako bismo mogli da nastavimo našu bitku za to drugo ili eventualno prvo mjesto i prolaz u sljedeći krug takmičenja. Ekipa je dobro trenirala, osjećamo se dobro i mislim da smo spremni da napravimo ono što očekujemo, a to je pobjeda - kaže za „Vijesti” korektor Budvana Mladen Majdak.

Prije dvije nedjelje, Budvani su kod kuće porazili ACH volej 3:1, i izbacili Slovence iz bilo kakvih kombinacija, jer je nekadašnji Bled jedini bez bodova u grupi.

- Očekuje nas mnogo teža utakmica od one u Budvi. Svjesni smo da smo kvalitetnija ekipa, ali da moramo da odigramo mnogo bolje nego u Budvi ako želimo da pobijedimo. Za nas mnogo bitna utakmica i nadam se pobjedi, posebno što je sigurno da će i ACH volej željeti da ostvari prvu pobjedu - ističe za „Vijesti” libero Budvanska rivijere Ivan Rašović.

Budvanska ekspedicija je juče preko Dubrovnika i Zagreba u Ljubljanu stigla u popodnevnim časova. Sinoć je odradila prvi, a jutros je na programu drugi trening. Trener Slobodan Boškan je u Ljubljanu poveo istu ekipu od prije dvije nedjelje.

- Od ekipe očekujem da uđe veoma agresivno u utakmicu, da ne čekamo neke njihove greške, kojih, sigurno, neće biti puno. Mislim da dosta stvari zavisi od nas. Jedna od bitnih, koja bi nama mogla da olakša igru, je način na koji ćemo servirati. Zahtijevaću da servis i dalje bude agresivan, kao što je bio na proteklim utakmicama. Možda smo na prošlom meču malo više griješili, ali to je cijena takvog servisa - rekao nam je Boškan.

Utakmica u „Stožicama” počinje u 20 časova. Sude Rus Andrej Zenovič i Holanđanin Frans Loderus. U drugom meču ovog kola, sjutra se sastaju Berlin i Rešovija (19.30).

Da li će crnogorski šampion ostati u trci za prolaz u drugu rundu, umnogome zavisi od večerašnjeg meča u „Stožicama”

SAŠA JONČIĆ