navigacija Naslovnica Premium

Servisne informacije

Kursna lista Važi od: 20.01.2018.
Putevi 20. 01. 2018.
U Crnoj Gori danas se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a na sjeveru ima snijega i poledice. Auto moto savez Crne Gore (AMSCG) upozorava da na putevima pored rijeka i kamenih kosina ima sitnijih odrona. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja. Upotreba zimske opreme obavezna je na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove. Na putu Nikšić - Šavnik, zbog snijega, zabranjeno je kretanje šleperima, kamionima sa prikolicama i poluprikolicom. Na magistralnom putu Cetinje - Budva, na dionici Brajići - Lapčići saobraćaj će biti potpuno obustavljen od devet sati i 15 minuta do 11 sati i 15 minuta i od 14 sati i 15 minuta do 15 sati i 45 minuta. Na snazi je totalna obustava saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere. Na dionici Košljun - Zavala na magistralnom putu Cetinje – Budva saobraćaj će biti potpuno obustavljen u terminima od devet sati i 15 minuta do 11 sati i 15 minuta, kao i od 14 sati do 15 sati i 45 minuta. Na dionici Ulcinj-Krute u toku su radovi zbog kojih dolazi do prekida saobracaja za sve vrste vozila u terminima od devet do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Van tih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova. Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati. Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cetinje – Njeguši na mjestu izvođenja radova će se saobraćati jednom trakom naizmjenično.
Bebe 18. 01. 2018.
U protekla 24 sata u porodilištu KCCG rođeno je 11 beba. U Urgentnom centru zbrinuto je 213 pacijenata od kojih troje iz saobraćajne nezgode i jedan iz nasilja. Najviše pacijenata zbrinuto je u Internističkoj ambulanti, nijh 85, u Hirurškoj 50, u Ortopedskoj 39 i u Neurološkoj 23. U hirurškoj sali Urgentnog centra odrađene su četiri intervencije a na bolničko liječenje primljeno je 17 pacijenata.
Struja 19. 01. 2018.
Djelovi više opština danas će nekoliko sati biti bez struje zbog ugradnje novih brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. Objekti u kojima budu ugrađivana brojila bez struje će biti od osam do 18 sati. Na području Podgorice nova brojila će biti ugrađivana u Zeti, odnosno Cijevni i Ljajkovićima, a u Herceg Novom u Đenovićima. U Podgorici će, zbog radova na mreži, od osam do 16 sati bez struje biti Tuzi, Kuće Rakića, Kakaricka Gora, Kuči, Zatrijebač i Koći, a od devet do 15 sati Dom zdravlja na Koniku i naselje oko njega. Na Cetinju će, od devet do 15 sati, bez struje ostati Velestovo, Markovina, Bajramovica, Sirara Vulaš i repetitor Promonte. U Ulcinju će, od 12 sati do 14 sati i 45 minuta, bez struje ostati Kamenički Most, Leskovac, Mali Kaliman, Međureč, Dabezići, Mrkojević Polje i dio ulcinjskih Kruta. U Budvi će, od devet do 13 sati, bez struje biti Lapčići, Pobori, Gornji Pobori, Duletići, Stanišići i Brajići. U Baru će, od devet do 16 sati, povremeno bez struje ostajati dio Zelenog Pojasa i Šušanja u okolini bazena, a od devet do 13 sati Željeznička stanica Bar. U Andrijevici će, od devet sati do 14 sati i 30 minuta, bez struje biti Trešnjevo i Gračanica. U Rožajama će, u istom terminu, bez struje biti Kačari i kratkotrajno dalekovod Biševo. U Pljevljima će, od osam do 15 sati, bez struje ostati Mihailovica i Dolinice. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odgođeni.