navigacija Naslovnica Premium

Servisne informacije

Kursna lista Važi od: 21.09.2017.
Putevi 21. 09. 2017.
U Crnoj Gori jutros se saobraća po klizavim putevima, saopštili su iz Auto - moto saveza Oni su savjetovali vozačima da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i da obavezno poštuju pravila saobraćaja. Saobraćaj na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionici Košljun – Zavala, promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni, a potpuno će biti obustavljan od od devet do 11 i od 14 do 15 sati i 30 minuta. Na magistralnom putu Ribarevina - Mojkovac, zbog rekonstrukcije u mjestima Lepenac i Stevanovac, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjerenog na jednosmjerni i obustavljen od devet do 11 sati i od 14 do 15 sati i 30 minuta. Na magistralnom putu M-2, dionica Mojkovac - Ribarevina, na potezu od Mojkovca do Stevanovca, saobraćaće se jednom trakom naizmjenično Na dionici auto puta Bar - Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče - Klopot, saobraćaj će zbog miniranja biti obustavljen za sva vozila u trajanju do 30 minuta od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati. Na regionalnom putu, dionica Cetinje - Njeguši, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj će biti obustavljen od osam do deset i od 14 do 16 sati. Na magistralnom putu M-2, dionica Rožaje - Špiljani se, zbog sanacija klizišta Besnik i kosine na lokalitetu Zeleni, saobraća jednom trakom naizmjenično. Na magistralnom putu M-18, na dionici Šćepan Polje - Plužine, od sedam do 19 sati, zbog geotehničkih istraživanja režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni. Privremeno je na magistralnom putu Kamenari - Kotor promijenjen režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.
Bebe 21. 09. 2017.
U Porodolištu Kliničkog centra Crne Gore u protekla 24 sata rođeno je osam beba. U Urgentnom centru zbrinuta su 233 pacijenta od kojih četvoro iz saobraćajne nezgode. Najviše pacijenata zbrinuto je u Hirurškoj ambulanti, njih 63, u Internističkoj 60 i u Ortopedskoj 55. U hirurškoj sali Urgentnog centra odrađeno je 18 intervencija, a na bolničko liječenje primljeno je 28 pacijenata.
Struja 21. 09. 2017.
Djelovi više gradova biće danas nekoliko sati bez struje zbog ugradnje novih elektronskih brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. Objekti u kojima budu ugrađivana brojila biće bez struje od osam do 18 sati. U Podgorici će nova brojila dobiti Golubovci, a u Bijelom Polju Gubavač i domaćinstva kod muzeja. U Podgorici će, zbog radova na mreži, bez struje, od deset do 15 sati, biti Podstrana, Liješnje, Ledo, Keramika, Vuk petrol, kao i zgrade na Malom brdu oko galerije Most. U Ulcinju, od osam do 16 sati, bez napajanja električnom energijom biće naselje 4. jul (Donji Štoj), a na Žabljaku, od devet do 15 sati, Bukovica, Borovac, Vrtoč Polje i Palež. U Šavniku, od osam do 19 sati, struju neće imati Podprisoje. U Kolašinu će, od deset do 14 sati, bez napajanja električnom energijom ostati Vladoš, Lugovi, Žirci, Pčinja i Crkvine, a od devet do 14 sati Bulje. Na području Bijelog Polja, od deset do 14 sati, struju neće imati Ličine. U Beranama, od deset sati i 30 minuta do 14 sati i 30 minuta, bez napajanja elektrilnom energijom biće Kurikuće, Glavaca, Lubnice, Crni Vrh, Vuča, Basdtahe, Praćevac i Jelovica, a od devet do deset sati i 30 minuta Babino i Dragosava. U Pljevljima, od deset do 16 sati, bez struje ostaće Odžak, Zekavice, Vodoplav, Potpeć, Gornje Selo, Vilići, Alići, Lijeska Maoče, Mijakovići, Kosenica, Đurđevića Tara, Lever Tara, Krupice, Varine, Gradina, Vodno, Borova, Vaškovo, Premćani, Bobovo i Glibaći. Od deset do 14 sati bez napajanja električnom energijom biće Guke, Kupusište, Gagovića Imanje, Brdo, Bogiševac, naselje oko Hrama, Dolovi, Krstata Kasarna, Bolnica, Skupština Opštine, Pijaca, Sportski centar Ada, Stadion, Motel Vodice, Milet Bašta, naselje Deveta, Židovići, Krejino Vrelo, Gotovuša, Brvenica, Crljenice, Mataruge, Vrulja, Kozica i Obarde. U Rožajama, od osam sati i 30 minuta do 14 sati i 30 minuta, bez napajanja energičnom energijom ostaće Bijela Crkva, a u Petnjici će, od 12 do 14 sati, potrošači koji se napajaju sa 10 kV dalekovoda Petnjica biti povremeno bez struje. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odgođeni.