navigacija Naslovnica Premium

Servisne informacije

Kursna lista Važi od: 22.09.2018.
Putevi 20. 09. 2018.
U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a na sjeveru je vidljivost smanjena, saopšteno je iz Auto-moto saveza. Vozačima se savjetuje da voze oprezno i u potpunosti postuju postavljenu signalizaciju. Regionalni put Petrovići - Vraćenovići - Deleuša zbog asfaltniranja do 22. septembra biće zatvoren za saobraćaj za sve vrste vozila, od devet do 13 sati. Zbog pomjeranja skela na stubu p2, na mostu Moračica, auto puta Bar-Boljare, saobraćaj na prvoj sekciji Smokovac - Uvač – Mateševo biće obustavljen za sve vrste vozila ne duže od 60 minuta, z terminima od osam do deset i od 13 do 17 sati. Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Krstac – raskrsnica za Lovćen saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 i i 14 do 16 sati. Zbog miniranja na južnom portalu tunela Suka autoputa Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati. Zbog rekonstrukcije mosta “Radovan Pavićević“ na Zeti u Danilovgradu saobraćaj će biti obustavljen. Saobraćaće se preko privremenog mosta za pješake i putnička vozila čije ukupno opterećenje ne prelazi 3,5 tona. Teretni i autobuski saobraćaj preusmjeren je alternativnim saobraćajnicima Podgorica – Spuž i Danilovgrad – Bogetići. Na dijelu puta od ski centra Kolašin 1450 do ski centra Kolašin 1600, saobraćaj će zbog radova biti obustavljan od devet do 11 sati i od 13 do 15 sati, osim nedjeljom. Privremeno je, do završetka radova, zbog izvođenja minerskih radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta Ulcinj-Krute, režim saobraćaja promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni. Zbog geodetskih radova na magistralnom putu Bar – Ulcilj, saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Za vrijeme radova na magistralnim i regionalnim putevima, radi snimanja i prikupljanja podataka za izradu putne baze, saobraćaj će povremeno biti obustavljen, u terminima ne dužim od 15 minuta.
Bebe 21. 09. 2018.
U porodilištu Kliničkog centra u protekla 24 sata rođeno je šest beba. U Urgentnom centru zbrinut je 271 pacijent od kojih osmoro iz saobraćajne nezgode i dvoje iz nasilja. Najviše pacijenata zbrinuto je u Hirurškoj ambulanti, njih 84, u Internističkoj 76 i u Ortopedskoj 62. U hirurškoj sali Urgentnog centra odrađeno je osam intervencija a na bolničko liječenje primljeno je 28 pacijenata.
Struja 20. 09. 2018.
Djelovi više opština biće nekoliko sati bez struje zbog ugradnje brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. Objekti u kojima budu ugrađivana brojila bez struje će biti od osam do 18 sati. Nova brojila u Baru dobiće Bjelila, Haj Nehaj, Pod zgradom, Nikole Tesle, Suvi Potok, Kovači, Zankovići, Đuričine vode, Bulevar Revolucije, Mirošica i Mirište. U Herceg Novom, nova brojila će dobiti Put kampovi (zgrada), Baošići, Do Mitrović, kamp Teuta i Pjerloti. U Podgorici, zbog radova na mreži, od devet do 12 sati, bez struje će biti Liješta, Medun, Dučići, Koći, Radan, Rašovići, Ledine, Lopari, Rozdec, Rudine, Nikmaraš, Stjepovo, Benkaj, Poprat, karaula „Poprat“ i repetitor „Zatrijebač“, a od devet do 15 sati dio Bioča. Od osam do 13 sati, isključenja struje u trajanju od 30 minuta, biće u Elastici, dijelu Tološa, Mareze i Sadine. U Cetinju, od devet do 16 sati, bez struje će ostati Paprati, Gornič, Bjeloši, Duge Njive, Presjeka, Ivanova Korita, Bostur, Dolovi i Lovćen, a od devet do 14 sati Žabljak Crnojevića, Dodoši, Kraće do, Šinđon, Meterizi, Kokošice, Dobrska župa, Đalci, Češljari, Gospoštine, Pipac, Cerov Pod, Jankovića krš, Rvaši, Drušići, Prevlaka, Karuč i Bobija. U Nikšiću, od devet do 15 sati, bez struje će biti dio Dragove Luke (Šišovik) a u Kotoru, od devet do 11 sati, bez struje će ostati područje kod vile "Karmen" u Prčnju. U Herceg Novom, od devet sati do 12 sati i 30 minuta, bez struje biće Rose. U Ulcinju, od osam sati do 14 sati i 45 minuta, bez struje ostaće Zenelovići; U Petnjici, od osam sati i 30 minuta do 14 sati i 30 minuta, bez struje će biti dio Petnjice dok će u Beranama, od devet do 13 sati, bez struje ostati Lubnice. U Rožajama, od devet sati do 14 sati i 30 minuta, bez struje biće Klanac. U Bijelom Polju, od devet do 15 sati, bez struje ostaće Kanje a u Kolašinu, od devet do 14 sati, Cerovica, Dulovine, Rečine, Skrbuša, Mateševo, Bare Kraljske, Drndari i Jabuka. U Mojkovcu, od devet do 12 sati, bez struje će ostati Slatina.