navigacija Naslovnica Premium

Servisne informacije

Kursna lista Važi od: 28.07.2017.
Putevi 28. 07. 2017.
U Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano, saopštili su iz Auto-moto saveza, i savjetovali vozačima da vožnju prilagode stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja. Saobraćaj teretnih vozila čija je dozvoljena masa veća od 7,5 tona je, od 17 do 22 sata, zabranjen na djelovima puteva: M-2 Bioče - Kolašin - Mojkovac, M-2 Podgorica - Sotonići - Petrovac, M-2 i M-2.4 granični prelaz Debeli brijeg - Herceg Novi - Kotor - Tivat - Budva - Bar - granični prelaz Sukobin i M-2.3 Podgorica - Cetinje - Budva. Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, kao i vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu. Naredba se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od graničnog prelaza Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci. Zbog minerskih radova na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 15 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 i od 14 do 16 sati. Na dionici auto puta Bar - Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče - Klopot, saobraćaj će zbog miniranja biti obustavljen za sva vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati. Na regionalnom putu, dionica Cetinje - Njeguši, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a totalne obustave za sve vrste vozila su od osam do deset i od 14 do 16 sati. Na magistralnom putu M-6, dionica Ilino brdo - Vilusi, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Na magistralnom putu M-2, dionica Rožaje - Špiljani se, zbog sanacija klizišta Besnik i kosine na lokalitetu Zeleni, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Bebe 28. 07. 2017.
U porodilištu Kliničkog centra u protekla 24 sata rođeno je sedam beba. U Urgentnom centru zbrinuta su 233 pacijenta, od kojih petoro iz saobraćajne nezgode i troje iz nasilja. Najviše pacijenata zbrinuto je u Hirurškoj ambulanti, njih 82, u Internističkoj 74 i u Ortopedskoj 36. U hirurškoj sali Urgentnog centra odrađene su tri intervencije, a na bolničko liječenje primljena su 22 pacijenta.
Struja 28. 07. 2017.
Djelovi više opština biće danas po nekoliko sati bez struje zbog radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. U Podgorici će bez struje od devet do 13 sati ostati bivša Simpo zgrada u Moskovskoj ulici. Od osam sati i 30 minuta do 14 sati, bez napajanja električnom energijom ostaće naselje iza Euro-salona i naselje oko fabrike papira Rex u Donjoj Gorici. Na Cetinju će, od devet do 12 sati, bez struje ostati sela Riječke nahije, Rijeka Crnojevića, Ljubotinj i Podgor. U Baru će bez struje od devet do 12 sati ostati sela Bijele Poljane, Sotonići, Bukovik i Brčeli. Na području Bijelog Polja, od devet do 14 sati i 30 minuta, bez napajanja električnom energijom ostaće sela Potrk, Obod i Žaljevo. Zbog radova na niskonaponskoj mreži Prijelozi, od devet do 13 sati i 30 minuta bez struje će ostati dio potrošača koji se napaja sa te mreže. U Mojkovcu će od devet do 12 sati i 30 minuta bez napajanja električnom energijom ostati selo Donja Štitarica. Bez struje će u Kolašinu, od devet do 13 sati i 30 minuta, ostati Selišta. Od devet do 13 sati bez napajanja električnom energijom ostaće selo Redice. Na Žabljaku će, od devet do 15 sati, bez struje ostati sela Vukodo i Provalija. U Pljevljima će, od osam do 13 sati, bez napajanja električnom energijom ostati sela Ođžak, Potpeće, Vodoplav, Katun, Boščinovići, Gornje Selo, Vlaovići, Alići, Laz, Vilići, Zekavice, Jasen, Dubočica, Rasno, Lijeska, Bratosavina i Podkrajci. Bez struje će u istom terminu ostati, Mijakovići, Korijen, Kordovina, Maoče, Kosenica, Varine, Beljkovići, Borova, Gradina, Vodno, Đurđevića Tara, Lever Tara, Bitine, Paćevina, Glibaći, Bobovo, Krupice, Vaškovo, Premćani, Pandurica, Gusino Brdo i Ograđenica. Od osam do 15 sati bez napajanja električnom energijom ostaće sela Hoćevina i Kalušići. U Beranama će, u istom terminu, bez struje ostati Izbjegličko naselje, Talum, Zaostro, Crvljevine, Lukavica, Štitari, Rujišta, Bubanje, Beranselo, Dolac, Lužac, Buče, Jugovina, Vinicka, Rijeka Marsenića, Šekular, Trepča, Veliđe, Crni Vrh, Pračevac, Bastahi, Lubnice, Glavaca, Kurikuće i Jelovica. Bez struje će u Rožajama ostati selo Koljeno od osam do 11 sati. U Gusinju će od osam do 14 sati i 30 minuta sati, bez napajanja električnom energijom ostati ulica Omeragića. Radovi će u slučaju loših vremenskih uslova biti odgođeni.