navigacija Naslovnica Premium

Servisne informacije

Kursna lista Važi od: 13.07.2018.
Putevi 11. 07. 2018.
U Crnoj Gori se usljed povoljnih vremenskih uslovs nesmetano saobraća na cijeloj putnoj mreži. Iz Auto-moto saveza (AMSCG) saopšteno je da je frekvencija vozila umjerena do pojačana tokom dana. Zbog radova na regionalnom putu Petrovići – Vraćenovići - Deleuša saobraćaj će za sve vrste vozila biti zatvoren od devet do 13 sati. Na putu Krstac – raskrsnica za Lovćen saobraćaj će biti obustavljen od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati. Zbog rekonstrukcije puta Petrovac - Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Na magistralnom putu M-2, na dionici Paštrovačka gora – Virpazar režim saobraćaje promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu geotehničkih istraživanja. Zbog sanacije puta Šćepan polje – Plužine – Danilovgrad promijenjen je rezim saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Zbog miniranja na južnom portalu tunela Suka autoputa Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati. Do završetka izgradnje kanala za atmosferske vode u Risnu, na ukrštanju magistarlnog puta Kamenari – Kotor i starog puta Risan –Grahovo, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Zbog rekonstrukcije mosta “Radovan Pavićević“ na Zeti u Danilovgradu saobraćaj će biti obustavljen. Saobraćaće se preko privremenog mosta za pješake i putnička vozila čije ukupno opterećenje ne prelazi 3,5 tona. Teretni i autobuski saobraćaj preusmjeren je alternativnim saobraćajnicima Podgorica – Spuž i Danilovgrad – Bogetići. Iz AMSCG su saopštili da se do septembra zabranjuje saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na dijelovima magistralnih puteva Bioče – Kolašin –Mojkovac, Podgorica – Sotonići – Petrovac, Debeli brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva –Bar – Sukobin, kao i Podgorica - Cetinje – Budva. “Zabrana se odnosi na period od 17 do 22 sata svakog dana, ali njom nijesu obuhvaćšena vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalna za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu”, objašnjeno je u saopštenju. Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta od Debelog brijeda preko Herceg Novog i Kamenara do kruznog toka u mjestu Lipci.
Bebe 12. 07. 2018.
U Kliničkom centru Crne Gore u protekla 24 sata rođeno je 14 beba. U Urgentnom centru zbrinuto je 239 pacijenata od kojih sedmoro iz saobraćajne nezgode i dvoje iz nasilja. Najviše pacijenata zbrinuto je u Hirurškoj ambulanti, 76, u Internističkoj 64, Ortopedskoj 56 i u Neurološkoj 20. U hirurškoj sali Urgentnog centra odrađeno je deset intervencija, a na bolničko liječenje primljeno 15 pacijenata.
Struja 11. 07. 2018.
Djelovi više opština danas će nekoliko sati biti bez struje zbog ugradnje novih brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. Objekti u kojima budu ugrađivana brojila bez struje će biti od osam do 18 sati. Na području Podgorice, nova brojila će dobiti Vranjske njive, Rogami, i ulica 27. marta, a u Beranama Luge. U Podgorici, zbog radova na mreži, od osam do 13 sati, bez struje će biti dio Zagoriča, Maslina i naselja Pod Goricom, a od osam do 14 sati Srpska, Cijevna, Ljajkovići, Mitrovići i dio Mahale. Bez struje će, od osam do 20 sati, ostati područje Lješanske nahije – Barutana, Liješnje, Goljemadi, Begova Glavica, Pelinovo, Bigor, Brežine, Staniseljići, Parci, Gradac, Buronje, Zagora, Progonovići, Ćetetići, Lipe, Krusi, Popratnica, Drazevina Kornet, Gornji Kokoti, Beri, Šteke, Ledo i Vuk petrol. U Cetinju, od devet do deset sati, bez struje biće Njeguši i Žanjev Do. U Nikšiću, od devet do 14 sati, bez struje ostaće Kuta, Vasiljevići, Dučice, Dučićki Dolovi, Morakovo, Bjeloševina i Vodovod Morakovo, a od devet do 15 sati Stolac, Smriječno, Muratovica, Zabrđe, Korlati, Kovači, Orah, Lisina, Miloševići, Suvodo, Brljevo, Stabna, Jasen, Zukva i Ravno. U Budvi, od devet sati i 30 minuta do 12 sati, bez struje će biti dio naselja Servisna zona Jaz. U Kotoru, od devet do 12 sati, bez struje će ostati dio Dobrote. U Herceg Novom, od devet do 12 sati, bez struje biće Dumidran i dio Vrijes. U Ulcinju, od osam sati do 14 sati i 45 minuta, bez struje ostaće Ada Bojana iza mosta prema restoranima na ušću. U Andrijevici, od osam sati do 14 sati i 30 minuta, bez struje će biti Kralje. U Beranama, od osam sati do 14 sati i 30 minuta, bez struje će ostati Potoci, a od 11 do 13 sati dio Zagrađa. U Bijelom Polju, od devet do 15 sati, bez struje biće Ribarevine i Pape, a od devet do 15 sati Tomasevo, Muslici, Obod, Zaljevo, Lijeska, Sokolac, Barice, Pisana Jela, Pavino Polje, Kovren, Gorice, Bliskova, Stozer, Grancarevo i Ujnice. U Kolašinu, od osam do 14 sati, bez struje ostaće Rasko, a od devet do 13 sati i 30 minuta Dugi Laz, Osreci, Vocje, Mioska, Ljuta, Poznja, Krusev Lug, Dragovica Polje, Redice, Starce, Bojici i Ljevista. U Plavu, od osam sati do 14 sati i 30 mimuta, bez struje će biti Skić, Korita, Komarača, Meteh, Jara, Babino Polje, Vojna Pošta, Prnjavor, Malo selo, Kofiljača (RDC), Dio Plav, Đurička Rijeka, Ski Lift, Jasenica i Hoti. U Pljevljima, od osam do 15 sati, bez struje će ostati Krće. U Žabljaku, od devet do 17 sati, bez struje biće Kovačka Dolina. U Rožajama, od devet sati do 14 sati i 30 minuta, bez struje ostaće Crnča, a od devet sati i 30 minuta do 18 sati Ibarac, Sofiko, 30 septembar i Suvo Polje. U Šavniku, od osam do 18 sati, bez struje će biti NN Mreža Duži, Dubrovsko, Gornje polje, Komarnica i Kozarica.