navigacija Naslovnica Premium

Servisne informacije

Kursna lista Važi od: 21.04.2018.
Putevi 20. 04. 2018.
U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima uz dobru vidljivost i povoljne vremenske prilike, saopštili su iz Auto-moto saveza i savjetovali oprezniju vožnju zbog mogućih sitnih odrona. Na magistralnom putu Cetinje-Budva na dionicama Košljun-Zavala i Brajići-Lapčići saobraća se jednom trakom naizmjenično. Na magistralnom putu Ulcinj – Krute, saobraćaj će do 20. maja biti pprekinut zbog izvođenja minerskih radova. Na regionalnom putu Petrovići – Vraćenovići, zbog završnih radova, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam sati i 30 minuta do deset sati i 30 minuta i od 12 sati i 30 minuta do 14 sati. Na regionalnom putu Bioče – Mateševo zbog sanacije će saobraćaj biti potpuno obustavljen za sve kategorije vozila od deset do 14 sati. Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni. Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati. Zbog sanacije puta u tunelu Mogren, na magistralnom putu Tivat – Budva, saobraćaj će se od deset do 13 sati obavljati jednom trakom naizmjenično. Zbog sanacije magistralnog puta Debeli Brijeg – Kotor, na mjestima obavljanja radova saobraćaće se jednom trakom naizmjenično. Režim saobraćaja će na ukrštanju magistralnog puta Kamenari - Kotor i starog od Risna do Grahova, do zavrsetka gradnje kanala za atmosferske vode u Risnu, biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni, na mjestu izvođenja radova. Na magistralnom putu Kolašin – Mojkovac je, zbog geotehničkih istražnih radova, režim saobraćaja promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova. Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaj će biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni. Zbog rekonstrukcije puta Krstac Lovćen - Ivanova Korita promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjerenog na jednosmjerni.
Bebe 19. 04. 2018.
U Porodilištu Kliničkog centra Crne Gore, u protekla 24 sata, rođene su tri bebe. U Urgentnom centru zbrinuta su 272 pacijenta, od kojih šestoro iz saobraćajne nezgode i šestoro iz nasilja. Najviše pacijenata zbrinuto je u Internističkoj ambulanti, nijh 84, u Hirurškoj 80, Ortopedskoj 57 i u Neurološkoj 21. U hirurškoj sali Urgentnog centra odrađeno je sedam intervencija, a na bolničko liječenje primljena su 22 pacijenta.
Struja 20. 04. 2018.
Djelovi više opština biće sjutra nekoliko sati bez struje zbog ugradnje novih brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. Objekti u kojima budu ugrađivana brojila bez struje će biti od osam do 18 sati. U Danilovgradu će nova bojila dobiti Burum, a u Ulcinju Donja i Gornja Bratica. U Podgorici, zbog radova na mreži, od deset do 11 sati, bez struje će biti dio Golubovaca, Rog Livade, Šijaci, dio Balabana, dio Trešnjice, Gostilj i Studenac, od devet do 14 sati Petrovići, Mrke, Blizna, Crkvice, dio Bioča, Grudice, crpna „Bioči“, Ras i Podsić, a od devet do 14 sati dio Vranića (okolina balona za fudbal). U Podgorici, od osam do 18 sati, bez struje će ostati željezničke stanice “Bioči” i „Lutovo“, Potkrš, Klopot, Pelev Brijeg, Lutovo, Boljesestra, Seoštica i Orah. U Cetinju, od osam do 18 sati, bez struje će biti Ćeklići, Resna, Bjelice, Cuce, Čevo i Lastva Čevska, a od osam do 18 sati Njeguši i Žanjev Do. U Nikšiću, od deset do 15 sati, bez struje će ostati Spila, Zagora, Okolišta, Osječenica, Nudo, Zakurljaj, Prisoja, Podkraj, Gornje Polje , Grahovo, Topspude, Trešnjevo i Rokoči, a od osam do 12 sati Njegoševa ulica. U Ulcinju, od devet do 14 sati i 45 minuta, bez struje će biti Bojke, a od osam do 18 sati i 30 minuta Donja i Gornja Bratica. U Baru, od devet sati i 30 minuta do 14 sati, bez struje će ostati područje Ilina prema Gromanićima i Repetitoru, a od osam do 17 sati Sotonići. U Kotoru, od devet do 14 sati, bez struje će ostati Krivošije, a od deset do 12 sati dio naselja Daošine prema magistrali (Dobrota). U Pljevljima, od osam do 15 sati, bez struje će biti Uremovići, Vodoplav, Gornje Selo, Crnobori, Vlaovići, Dragaši, Kalušići, Mrzovići, Kakmuže, Rabitlje, Zabrđe, Lađana, Zenica, Šumani, Ljuća, Borovica, Auče, Kruševo i Krće. U Bijelom Polju, od devet do 15 sati, bez struje će biti Kruševo i Čokrlije. U Kolašinu, od osam do 14 sati, bez struje će ostati Selišta, a od osam sati i 30 minuta od 14 sati Starče. U Rožajama, od deset do 14 sati i 30 minuta, bez struje će ostati Đuranovića Luke (korisnici koji se napajaju sa dalekovoda „Kalače“). U Andrijevici, od devet do 14 sati i 30 minuta, bez struje će biti Suceska i dio sela Prisoja, a od osam sati i 30 minuta do 14 sati i 30 minuta selo Luge (korisnici koji se napajaju sa dalekovoda „Konjuhe“). U Beranama, od osam sati i 30 minuta do 14 sati i 30 minuta, bez struje će ostati Vinicka (korisnici koji se napajaju sa dalekovoda „Dolac“). U Petnjici, od devet do 14 sati i 30 minuta, bez struje će biti Laze. U Plavu i Gusinju, od 12 do 17 sati, bez struje će biti kompletno gradsko i seosko područje Plava i Gusinja.