Greška pri uzlijetanju izazvala nesreću, još uvijek bez vijesti o sudbini vlasnika Lestera

Šrivadanapraba je svaku utakmicu svog kluba na domaćem terenu posjećivao i potom napuštao helikopterom
74 pregleda 2 komentar(a)
Višaj Šrivadanapraba, Foto: Reuters
Višaj Šrivadanapraba, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.10.2018. 09:33h

Helikopter vlasnika engleskog premijerligaša Lestera, Višaja Šrivadanaprabe, srušio se sinoć nakon utakmice sa Vest Hemom (1:1) a engleski mediji prenose da je Tajlanđanin bio u letjelici sa još četiri osobe u trenutku nesreće.

Tajlanski biznismen je svaku utakmicu svog kluba na domaćem terenu posjećivao i potom napuštao helikopterom.

Prema riječima svjedoka, helikopter je pri padu udario u automobil, nakon čega je došlo do eksplozije. Vatrogasne službe su ubrzo lokalizovale požar, a policija još uvijek nije potvrdila informaciju o eventualnom broju žrtava.

King Pauer, kompanija vlasnika Lestera, potvrdila je kako je do tragedije došlo zbog greške pri uzlijetanju. Zvanične detalje, kao i je li Šrivadanapraba poginuo saopštiće tokom dana.

"Pomažemo policiji i hitnim službama u rješavanju velike nesreće na stadionu King Pauer. Klub će detaljniju izjavu dati nakon što dobije dodatne informacije", poručio je Lesterov portparol nedugo nakon nesreće. Do daljeg su odgođene sve klupske obaveze pa današnje ligaške utakmice neće odigrati ni rezervna, ni ženska ekipa.

Tragedija je mogla poprimiti i veće razmjere, izjavili su svjedoci nesreće. Skaj sports prenosi reakcije pojedinaca koji tvrde da je helikopter sa stadiona poletio oko 21:45, sat vremena nakon završetka utakmice, i pred očima navijača oba kluba srušio se oko dvije stotine metara dalje.

"Motor mu se ugasio i helikopter je počeo da se vrti. Prvo se čuo nekakav zvuk, a potom je sve utihnulo i čuo se prasak. U trenu se pretvorio u vatrenu kuglu na parkiralištu u blizini stadiona", rekao je jedan od svjedoka nesreće.

"Helikopter se vrtio i potom se zabio u tlo kao kamen. Članovi prve ekipe izjurili su sa stadiona u suzama. Na recepciji su svi ćutali, čuli su se samo jecaji ljudi koji su ostali nakon utakmice", ispričao je drugi svjedok za BBC, a još jedan očevidac je dodao:

"Vidio sam pad. Bilo je jasno da je helikopter u nevolji čim je poletio sa stadiona. Teško da je iko preživio."

Novinarske ekipe engleskih medija od jutra su na nogama. Očekujući nove informacije, s mjesta nesreće detaljno izvještavaju o sinoćnjem događaju koji je zgrozio Ostrvo, prenosi Indeks.

Forbs, američki časopis i jedan od najuspješnijih poslovnih magazina na svijetu, Šrivadanaprabu godinama svrstava na listu najbogatijih Tajlanđana. Bogatstvo mu se procjenjuje na oko pet milijardi dolara.

Lesterov vlasnik postao je 2010. godine kada je klub kupio za 39 miliona funti. Pod njegovim vlasništvom, Lester je 2016. godine senzacionalno osvojio Premjier ligu s trenerom Klaudiom Ranijerijem.

Bonus video: