Tip Dana: Italija – Engleska

Da li se vraća kući?

4038 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SBBet
Foto: SBBet

PRVA, istorijska titula Engleza ili povratak Italijana na tron Starog kontinenta posle 53 godine? Na odgovor ćemo sačekati do večeras nešto prije 23h ili blizu ponoći, ali je jedno sigurno - s obzirom na sve viđeno do sada na prvenstvu Evrope, bolje finale turnira odigranog u čak 11 zemalja, od 11. juna do 11. jula se nije moglo ni zamisliti.

Englezi su u lovu na prvi trofej nakon 1966. godine kad su na domaćem terenu osvojili Svjetsko prvenstvo. Ovo finale igra se na istome mjestu, ali na novom stadionu na kojem će biti oko 68.000 uglavnom engleskih navijača.

Italija je prkosila očekivanjima i predviđanjima na UEFA Euro 2020 i bila je izuzetna pod vođstvom Roberta Mancinija ove godine. Azzurri su trenutno u nizu bez poraza i jedini su tim koji je pobijedio u svim svojim mečevima na Euru.

Engleska je, s druge strane, započela nevjerovatnu kampanju da fudbal vrati kući i samo su na korak daleko od svog prvog evropskog prvenstva. Gordi Albion je primio svoj prvi gol protiv Danske u polufinalu, ali su nakon impresivnog preokreta stigli do svog prvog evropskog finala.

Međusobni dueli

Italija ima odličan skor protiv Engleza od ukupno 30 utakmica slavili su 11 puta. Sa druge strane Tri lava su bili bolji tim u 8 međusobnih duela.

Poslednji susret ova dva tima se dogodio na 2018 koji je završen neriješenim rezultatom 1-1.

Tip Dana

Obje reprezentacije su bile izuzetne na ovogodišnjem Euru i može se reći da imaju podjednake šanse da podignu trofej na takmičenju.

Italija je posle tri meča u grupi u kojima je sačuvala svoju mrežu, primila gol u svakom meču u nokaut fazi. Sa druge strane i Engleska je pokazala svoju ranjivost protiv Danske. Odličan blok Italijana u centralnom dijelu terena maksimalno će otežati Mountu i Kejn koji se najviše kreću u ovoj zoni, sa druge strane Walker i Saka će morati da budu vrlo kompaktni i da zaustave najjaču stranu Italije – trio Emerson, Verratti, Insigne.

Tip Dana: Iako su Englezi blagi favoriti zbog domaćih navijača, Italija i te kako ima šta da pokaže u večerašnjem duelu.

Zbog toga je naš predlog da će i Italija i Engleska postići makar po jedan gol uz najveću kvotu koju smo našli u SBbet-u na ovaj tip od 2.20!