Budućnost osvojila Dansku, ušla u glavnu fazu i stigla nadomak četvrtfinala

184 pregleda 0 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Boris Pejović
Đurđina Jauković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.11.2018. 15:46h

Žargonski rečeno, rukometašice Budućnosti su jednim udarcem ubile dvije muve - pobjedom na gostovanju Odenzeu (26:22) ne samo da su obezbijedile plasman u glavnu fazu Lige šampiona, već su napravile ogroman korak ka četvrtfinalu, jer će grupu 1 početi sa velikih šest bodova.

Kako sezona odmiče, tako tim Dragana Adžića podiže formu, što se vidjelo u dvomeču sa Mecom, a potvrdilo danas u trećem najvećem gradu Danske.

„Plave“ su u odlučujućim trenucima pokazale kakav pobjednički mentalitet imaju, jer su se sredinom drugog poluvremena odbranile sa dvije igračice manje i tako prelomile meč.

Đurđina Jauković je podsjetila na najbolje dane sa osam golova, Katarina Bulatović je bila najbolja kad je bilo najpotrebnije, jer je dva od četiri pogotka postigla u finišu, Milena Raičević vukla tim i pet puta tresla mrežu, a Darli Zokebi de Paula pokazala koliko je bitno da tim ima dvije vrhunske golmanke...

Budućnost je u prvom poluvremenu podbacila u segmentu po kojem je prepoznatljiva - čuvanju pivotkinje. Katrine Hajndal je dominirala, potpuno razbila sredinu odbrane Adžićeve ekipe i iznudila čak pet od šest sedmeraca svog tima u prvih 30 minuta, a usput je i dva puta zatresla mrežu. Uzgred, odlično je postavljala blokove bekovima, što je najbolje koristila Mie Hejlund i četiri puta savladala Marinu Rajčić.

I pored toga, Podgoričanke su mogle da vode na velikom odmoru, ali su sa nekoliko brzopletosti u napadu, čak i sa igračicom više, dozvolile domaćima da serijom 7:2 minus dva pretvore u plus tri (14:11). Jaukovićeva je svojim četvrtim pogotkom smanjila na 14:12, da bi nekoliko sekundi prije isteka 30. minuta Raičevićeva iznudila sedmerac, koji je iskoristila Kristina Laslo za 14:13.

Najtrofejniji crnogorski klub je za 36 sekundi drugog poluvremena dao dva gola, završio seriju 4:0 i preokrenuo na 15:14. Bilo je i dva razlike (19:17), a meč je prelomljen na 20:20 - prvo je Laslo iz sedmerca pogodila prečku, nakon čega su za svega 13 sekundi isključene Jaukovićeva i Dijana Ujkić, kojoj je to bio i kraj utakmice.

Činilo se da bi to moglo da odvede meč na stranu Dankinja, ali je tada na scenu stupila Zokebi de Paula, koja je odbranila šut Freje Kort-Kindbel sa krila u napadu sa dvije igračice više i dala krila saigračicama, prije svega Raičevićevoj i Sanji Premović, koje su pogađale za 22:20.

Na tri i po minuta do kraja, Bulatovićeva je prekinula post dug preko pola sata i prvi put donijela svom timu plus tri (24:21). Na 125 sekundi prije posljednje sirene, pogodila je za 25:22 i slavlje je moglo da počne. Samo ga je uljepšala Jaukovićeva svojim osmim golom za konačnih 26:22...

Odenze - Budućnost 22:26 (14:13)

Odenze - „Odenze Idretshol“. Gledalaca: 1.937. Sudije: Erdogan i Ezdeniz (Turska). Sedmerci: Odenze 10 (7), Budućnost 5 (4). Isključenja: Odenze 10, Budućnost 10 minuta. Crveni karton: Ujkić (Budućnost) u 46. minutu.

Odenze: RAJNHART (osam odbrana), Vester (tri odbrane), Bekhej, KORT-KINDBEL 3, Madsen, Bakerud 1, Jakobsen, Da Silva Kintino, TRANBORG 2, Kristensen, Hald, ESTERGORD-JENSEN 7 (4), OFENDAL 3 (3), Jergensen, HEJLUND 4, HAJNDAL 2.

Budućnost: RAJČIĆ (pet odbrana), Zokebi de Paula (četiri odbrane i dva sedmerca), UJKIĆ, Konatar, JAUKOVIĆ 8, A. Bulatović, Laslo 3 (3), Premović 1, K. BULATOVIĆ 4, BRNOVIĆ 3, Pavićević, Ramusović 1, RAIČEVIĆ 5 (1), GRBIĆ 1, Pletikosić.

Bonus video: