Džudista Marko Gušić glavni adut za medalju

Svečano otvaranje je večeras od 21 čas po našem vremenu, a takmičenje će trajati do 28. jula.
74 pregleda 0 komentar(a)
Marko Gušić
Marko Gušić
Ažurirano: 14.07.2018. 13:42h

Portugalska Koimbra je domaćin četvrtog izdanja Evropskih univerzitetskih igara (EUSA Games), saopšteno je iz Studentskog sportskog saveza Crne Gore.

Svečano otvaranje je večeras od 21 čas po našem vremenu, a takmičenje će trajati do 28. jula.

Crnu Goru će na ovom takmičenju predstavljati sedmoro takmičara, i to džudisti Nebojša Gardašević (Univerzitet Donja Gorica), Jovana Nikić (Univerzitet Crne Gore), Lazar Daković (Univerzitet Donja Gorica) i Marko Gušić (Policijska akademija), teniseri Nikola Mićunović i Marko Koprivica (Univerzitet Donja Gorica), te takmičarka u para stonom tenisu, Slobodanka Gurešić (Univerzitet Crne Gore).

U pratnji Gurešićeve su trener Čedomir Damjanović i Ana Rolović (pomoćno osoblje), dok je uz tenisere trener David Radonjić.

Šef misije je crnogorska karatistkinja Biserka Radulović.

Takmičenje u tenisu na programu je od 15. do 20. jula, para stoni tenis je na programu od 16. do 18. jula a posljednji nastupaju džudisti, od 23. do 25. jula.

“Očekivanja su da bi upravo džudisti mogli do medalja, prije svih Marko Gušić, koji je na Evropskom šampionatu u Koimbri prošle godine osvojio zlatnu medalju u kategoriji -66kg. SSSCG je u minulom periodu odradio sve procedure vezane za prijavu takmičara, obezbijedio opremu, prevoz, smještaj te s pravom očekijemo dobar nastup naših studenata”, navodi se u saopštenju.

Prethodna tri takmučenja evropskih univerzitetskih igara organizovana su 2012. godine u Kordobi (Španija), 2014. u Roterdamu (Holandija) i prije dvije godine u Zagrebu i Rijeci (Hrvatska).

Očekivanja su da će Igre okupiti oko 4.000 sportista, koji će se takmičiti u 13 različitih sportova i oko 1.000 oficijelnih lica.

Bonus video: