Valensija smijenila Garija Nevila

Englez, kome je to bio prvi samostalan posao, stigao je sa ciljem da preporodi "slijepe miševe", a rezultati su bili još gori nego pod dirigentskom palicom njegovog prethodnika, Nunja Espirita Santa
1 komentar(a)
Gari Nevil, Foto: Reuters
Gari Nevil, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.03.2016. 17:10h

Valensija je smijenila Garija Nevila, samo četiri mjeseca nakon što je nekadašnjem beku Mančester junajteda povjeren posao na "Mestalji".

Nevil je preuzeo Velensiju umjesto Nunja Espirita Santa, koji je smijenjen zbog loših rezultata.

Englez, kome je to bio prvi samostalan posao, stigao je sa ciljem da preporodi "slijepe miševe", a rezultati su bili još gori. Nevil je na početku misije vezao devet utakmica bez pobjede u Primeri, a kratkotrajna serija dobrih rezultata koja je uslijedila nije ubijedila čelnike kluba da je engleski trener budućnost Valensije. Jer, tim sa "Mestalje" je pod Nevilom ispao iz Lige šampiona (u grupi), u Kupu Kralja, a potom i u Ligi Evrope.

Sada je na 13. mjestu i još nije 100 odsto siguran u opstanak.

Klub sa "Mestalje" je potvrdio da će Nevila do kraja sezone zamijeniti Pako Ajestaran koji je do sada bio pomoćnik engleskom stručnjaku. Ajestaran je najpoznatiji po tome što je 11 godina pomoćnik Rafi Benitesu u Osasuni, Ekstramaduri, Tenerifeu, Valensiji i Liverpulu.

Nevil neće u potpunosti ostati bez posla, pošto će nastaviti na asistira Roju Hodžsonu na klupi reprezentacije Engleske.

Bonus video: