Junajted se uzda u Teatar snova

Luj Van Gal pozvao navijače da odgovore sjajnoj atmosferi sa „Enfilda”, na kojem je Liverpul do pobjede nosio huk sa tribina
0 komentar(a)
Luj van Gal, Foto: Reuters
Luj van Gal, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.03.2016. 10:29h

Snovi velikog Mančester junajteda o uspješnoj sezoni zavisiće uveliko od današnjeg derbija između dvije najtrofejnije ekipe sa Ostrva. „Đavolima”, u revanšu osmine finala Lige Evrope dolazi Liverpul, a za obje ekipe je pobjeda u ovom takmičenju jedini garant povratku u evropsku elitu.

„Crveni” su više igrom nego rezultatom nadvisili najvećeg rivala na „Enfildu” (2:0), a za to je najzaslužniji sjajni golman Mančester junajteda, David de Hea. Uprkos tome, holandski trener na klupi Mančester junajteda, Luj van Gal, vjeruje da nije sve izgubljeno u ovom dvomeču.

"Mi vjerujemo u uspjeh. U prvom redu on zavisi od igrača ali i navijači u tome imaju važnu ulogu. Njihov uticaj u dešavanjima na terenu je ogroman. Razgovarao sam sa igračima samo o pobjedi i mi smo obavezni da u nju vjerujemo. Dužni smo navijačima dobar rezultat, jer oni za to plaćaju. I mi vjerujemo da će biti zadovoljni. Zadivljen sam našim navijačima, jer podržavaju ekipu i trenera, iako je tačno da ne opravdavamo njihova očekivanja. Ovoj ekipi je potrebna podrška, baš kao što je na „Enfildu” imao naš rival", kazao je holandski trener.

Od derbija u prvom duelu nije bilo ništa između dvije drugoplasirane ekipe Bundeslige i Premijer lige. Borusija Dortmund je na „Vestfalenu” riješila pitanje pobjednika protiv kombinovanog tima „pjevaca”, koji su prioritet u sezoni stavili na potjeru za Lesterom, kako bi prvi put od 1961. godine osvojili titulu u Engleskoj.

A trofej u Ligi Evrope je u prethodne dvije sezone osvajala Sevilja, koja u revanšu, nakon igre bez golova, dočekuje Bazel.

Braga, crnogorskog reprezentativca Nikole Vukčevića nada se nastavku dobrih igara na svim frontovima ove sezone. U Bragu, međutim, stiže Fenerbahče sa Robinom van Persijem i golom prednosti.

Parovi - 19 sati: Bajer - Viljereal - prvi meč 0:2,Lacio - Sparta - 1:1, Valensija - Atletik -0:1.

Od 21.05 časova: Anderleht - Šahtjor - 1:3, Braga - Fenerbahče - 0:1, Mančester junajted - Liverpul - 0:2, Sevilja - Bazel - 0:0, Totenhem - Borusija Dortmund - 0:3.

Bonus video: