Marsijal spriječio novu senzaciju Vest Hema, Votford šokirao Arsenal

1 komentar(a)
Antoni Marsijal, Foto: Reuters
Antoni Marsijal, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2016. 18:05h

Vest Hem je ove sezone tri puta savladao Liverpul, po jednom Arsenal, Mančester siti, Čelsi i Totenhem, a svega 10-ak minuta ga je dijelilo od skidanja skalpa još jednom gigantu engleskog fudbala, Mančester junajtedu.

Tim Slavena Bilića je u četvrtfinalu FA kupa poveo fenomenalnim golom Dimitrija Pajea iz slobodnog udarca u 68. minutu, ali je Antoni Marsijal poravnao u 83. i izazvao delirijum na „Old trafordu“.

„Čekićari“ će imati novu šansu da sruše Junajted u ponovljenom meču, koji će se igrati na „Apton parku“.

Plasman u polufinale su izborili Kristal Palas, Everton i Votford, koji je danas šokirao Arsenal na „Emirejtsu“ (2:1).

"Arsene, hvala na svemu, ali vrijeme je da kažemo zbogom", poručili su navijači Arsenala u utorak Asenu Vengeru tokom utakmice FA kupa protiv Hala.

Francuz je na želju navijača odgovorio da ga "to ne zanima", ali nakon eliminacije iz najstarijeg takmičenja na svijetu možda i razmisli još jednom o svojoj budućnosti u Arsenalu.

"Tobdžije" su ispale od Votforda u četvrtfinalu i izgubile šansu da brane trofej koji su osvajale prethodne dvije godine. Titula u Premijer ligi je daleko (Arsenal ima osam bodova manje od lidera Lestera), londonski klub je na korak od eliminacije i iz Lige šampiona..., sve miriše na to da će ovo biti još jedna loša sezona za Vengera i tim sa "Emirejtsa".

"Naši porazi su postali praktično svi isti. Poklonimo gol protivniku, onda upadnemo u nervozu... Mislim da smo danas odigrali dovoljno dobro da pobijedimo, ali jedan momenat je promijenio sve. Svaka čast Votfordu, stvorio nam je dosta problema, ali uglavnom tako što smo im mi to prelako omogućili. Barselona u Ligi šampiona? Pred nama je težak posao i veliki izazov. Hajde da vidimo da li ono nemoguće možemo da pretvorimo u realnost", rekao je Venger.

Odion Igalo je donio prednost Votfordu u 50. minutu, a golčina Alžirca Adlena Gedjure u 63. najavila je iznenađenje.

Arsenal se u 88. minutu vratio u igru preko Danija Velbeka, koji je kasnije imao još dvije velike šanse da izjednači i obezbijedi novi meč.

"Klub i navijači su zaslužili ovakav rezultat. Idemo na "Vembli" da pokažemo da nismo slučajno u polufinalu", rekao je menadžer Votforda Kike Sančes Flores.

Bonus video: