Pelegrini: Trofej dobra motivacija; Klop: Možemo da savladamo Siti

0 komentar(a)
Pelegrini i Klop, Foto: ESPN
Pelegrini i Klop, Foto: ESPN
Ažurirano: 26.02.2016. 17:13h

Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da bi osvajanje Liga kupa motivisalo njegovu ekipu u borbi za titulu šampiona Engleske.

Fudbaleri Mančester sitija igraće u nedjelju na Vembliju protiv Liverpula u finalu Liga kupa.

Siti će pokušati da ponovi uspjeh iz sezone 2013-2014 kada je osvojio trofej pobjedom nad Sanderlendom od 3:1, u Pelegrinijevoj prvoj sezoni u klubu.

Mančester siti je tada u uzbudljivoj završnici prvenstva osvojio šampionsku titulu ispred Liverpula, a ove sezone je u nešto težoj situaciji, pošto poslije dva vezana poraza od Lestera i Totenhema zaostaje šest bodova za prvoplasiranim Lesterom.

"Moramo da osvojimo Liga kup, a zatim se posvetimo Premijer ligi. Borićemo se za preostalih 36 bodova, a šest zaostajemo za liderom", rekao je Pelegrini, prenijeli su britanski mediji.

"Borićemo se do kraja, a osvajanjem Liga kupa steći ćemo dodatno samopouzdanje", dodao je on.

Siti je u srijedu u Kijevu pobijedio Dinamo sa 3:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona i u dobroj situaciji je pred revanš na domaćem terenu.

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da njegova ekipa može da pobjedi Mančester siti, za koji je rekao da ima najbolju ekipu u Premijer ligi.

"Možda je po igračima Mančester siti najbolji tim u Premijer ligi. Imamo dobre šanse da im napravimo više problema nego što mogu da zamisle u ovom trenutku", rekao je Klop.

Liverpul je posljednji trofej osvojio 2012. godine, kada je osvojio upravo Liga kup.

"Crvene" može da ohrabri i rezultat iz novembra kada su u prvenstvu pobijedili Siti sa 4:1 u Mančesteru.

"Možda će neki drugi tim osvojiti Premijer ligu, ali Mančester siti je veoma kvalitetan. Ali, ranjivi su", rekao je 48-godišnji nemački trener.

Bonus video: