Lesterov šampionski ples, Totenhem drugi, samoubistvo Liverpula

U derbiju 25. kola, a možda i cijelog šampionata, Lester u gostima deklasirao Mančester siti i stekao šest bodova prednosti na vrhu
0 komentar(a)
Lester, Foto: Reuters
Lester, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2016. 17:12h

Fudbaleri Lestera napravili su ne jedan, već tri koraka ka najvećem čudu u istoriji Premijer lige - "lisice" su deklasirale najbližeg pratioca Mančester siti u gostima 3:1 i stekle šest bodova prednosti na vrhu.

Senzacionalni lider Premijer lige očitao je lekciju Sitiju, izabranici Klaudija Ranijerija igraju, bez sumnje, najbolji fudbal u Engleskoj i potpuno kontrolišu šampionsku trku.

"Ovo je ludo, apsolutno ludo. Liga je nevjerovatna. Šta da kažem, odličan rezultat, igrači su odigrali fantastičan meč. Nismo se uplašili, došli smo ovdje da pobijedimo. Gol u uvodnim minutima nam je mnogo pomogao, ali se nisimo opuštali, respektovali smo Siti. Potrošili smo mnogo energije, sada ja najbitnije da se odmorimo i spremimo za gostovanje Arsenalu narednog vikenda. Titula? Mnogo je super timova, ali ćemo pokušati. Zašto da ne", kazao je Ranijeri nakon meča.

Još jedno u nizu iznenađenja ove sezone najavljeno je u trećem minutu, kada je Robert Hut sa peterca savladao Harta, nakon kornera Rijada Mahreza.

Huth GOAL (0:1) Manchester City vs Leicester... by OfficialGoals

Sjajni Alžirac je na početku drugog dijela duplirao prednost. Spojio je u tom golu sve što je pokazivao i u dosadašnjem toku šampionata - efektnim driblingom izbacio je Demikelisa i sa 13-14 metara pogodio mrežu, pored nemoćnog Harta.

Mahrez GOAL (0:2) Manchester City vs Leicester... by OfficialGoals

Totalni trijumf Lesteru je donio ponovo Hut, ovoga puta glavom na centaršut Fuksa.

Robert Huth Goal HD - Manchester City 0-3... by Gol-Live

Lester je imao još nekoliko šansi da potpuno ponize Siti, ali je Hart sačuvao svoj tim ubjedljivijeg poraza.

Na drugoj strani, Šmajhel je imao samo jednu ozbiljniju intervenciju, kada je zaustavio šut Fernandinja, glavom nakon kornera, sve dok poraz blijedog Sitija nije ublažio Aguero u 87. minutu.

Aguero GOALL (1:3) Manchester City vs Leicester... by OfficialGoals

"Nemam objašnjenja za ovo što se dogodilo, osim da je Lester igrao bolje od nas. Primili smo iz prekida u 2. minutu, što je značajno uticalo na utakmicu. Moramo brzo da se oporavimo, ništa nije izgubljeno, u opticaju je 36 bodova, a čeka nas i Liga šampiona. Težak i neočekivan poraz, ali moramo da dignemo glavu", kazao je Manuel Pelegrini, trener Sitija.

Sjajnu seriju rezultata nastavio je Totenhem, koji se pobjedom nad Votfordom - četvrtom uzastopnom u Premijer ligi - probio do 2. mjesta na tabeli, sa tri boda i utakmicom više od Arsenala (sjutra gostuje Bornmutu).

Na "Vajt hart lejnu" je dugo stajalo 0:0, do 64. minuta, kada je Tripije donio veliku radost domaćim napadačima, možda i najavio porvarak "sparsa" u Ligu šampiona.

Bez Jirgena Klopa, koji nije bio na klupi zbog upale slijepog crijeva, Liverpul je izvršio klasično fudbalsko samoubistvo - "redsi" su pred svojim navijačima vodili 2:0 protiv Sanderlenda do 82. minuta, a onda su dozvolili da u samom finišu prime dva gola i izgube dva boda (2:2).

Bod koji "crnim mačkama" više može da znači na psihološkom, nego na rezultatskom planu (duboko su u zoni ispadanja), donio je iskusni Džermejn Defo, fantastičnim udarcem iz okreta minut prije kraja.

Liverpul je ovim remijem pao na 8. poziciju, dopustio je da ga pretekne i gradski rival Everton, koji je ubjedljivom igrom slavio u Stouku - 3:0 na stadionu "Britanija", zahvaljujući golovima Lukakua, Kolmena i Lenona u prvom poluvremenu.

Rezultati:

Mančester siti - Lester 1:3

Aguero 87. - Hut 3,60, Mahrez 48.

Aston Vila - Norič 2:0

Leskot 45, Agbomlahor 51.

Liverpul - Sanderlend 2:2

Firmino 59, Lalana 70. - Džonson 82, Defo 89.

Njukasl - Vest Bromvič 1:0

Mitrović 32.

Stouk - Everton 0:3

Lukaku 11, Kolmen 28, Lenon 42.

Svonsi - Kristal palas 1:1

Sigurdson 13. - Dan 47.

Totenhem - Votford 1:0

Tripije 64.

Sautempton - Vest Hem 1:0

Jošida 9.

Nedjelja:

Bornmut - Arsenal

Čelsi - Mančester junajted.

Bonus video: