Jesen u znaku Mladosti: Lagan trijumf protiv Budućnosti i bodovni rekord

"Nadam se da ćemo bodovnu razliku uvećati na proljeće", kratak i jasan bio je Nikola Rakojević nakon pobjede protiv Budućnosti (2:0) i potvrde "plus devet" u odnosu na Rudar
56 pregleda 8 komentar(a)
FK Mladost, Foto: Luka Zeković
FK Mladost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.12.2015. 17:19h

Iskustvo Mladosti nadigralo je mladost Budućnosti. Tim sa Starog aerodroma fudbalski je gazda Podgorice drugi put u sezoni oborivši „plave“, kojima je prekinuo seriju od 10 mečeva bez poraza. Deveta vezana pobjeda lidera za zimu na toplih +9 u odnosu na prvog pratioca i od juče, naslućuje se, jedinog konkurenta za titulu Rudar.

"Nadam se da ćemo bodovnu razliku uvećati na proljeće", kratak i jasan bio je Nikola Rakojević, trener lidera, koji cilja svoj prvi šampionski pehar.

Sa šest nekadašnjih igrača Budućnosti u postavi, njegov sastav je od početka visokim presingom gušio „plave“, dok su zadnji vezni Raičević (nakon meča „varvari“ mu skandirali „Ćiro kapiten“) i Lagator brisali napadačke naume protivnika.

Brojne oduzete lopte, Mladost nije naplatila kroz neprecizne udarce Raičevića (1), Lakića (14) i Kojaševića (20), ali je na vrijeme zatresla mrežu gostiju. Kojašević je izveo slobodan udarac sa desne strane, Lagator bez skoka, glavom pogodio ugao gola nemoćnog Ljuljanovića i domaći su od 28. minuta vodili.

"Bilo je vidljivo bezrazložno opterećenje u našoj igri", objasnio je kasnije pomoćni trener Budućnosti Vladan Tomić.

Do poluvremena, „crveni“ su mogli praktično da riješe meč, ali je neizvjesnost održao Ljuljanović, koji je u situaciji „jedan na jedan“ zaustavio Kojaševića.

Ni ulazak Burzanovića, ni neprekidna pjesma „varvara“ sa zapadne tribine, nisu razmrdali „plave“, lišnih probojnosti i dubine igre. Tek u 65. minutu prvi put su ozbiljnije ugrozili rivala - udarac Markovića sa 30 metara Mileta Radulović je odbio u korner, baš kao i četvrt časa kasnije šut Burzanovića.

Mirna i disciplinovana Mladost, ubrzo je dočekala šansu da prelomi susret i rutinerski je iskoristila - Lagator je oteo loptu Pejakoviću i dodao je Kojaševiću, koji je produžio do Đurišića. Desni bek nije imao milosti prema bivšem klubu - pogodio je za 2:0 i gestikulacijom pokazao da je utakmica završena.

"Bili smo bolji za ta dva gola", nije želio da širi priču o meču Rakojević, koji je kratko podvukao crtu ispod polusezone.

"Dobro smo odigrali jesenji dio prvenstva i zasluženo smo tu gdje jesmo. Imali smo krajem avgusta malu krizu kao posljedicu igranja u Evropi, kada smo doživjeli dva poraza. Poslije toga smo napravili sve baš onako kako treba".

Rakojević oborio Božovićev rekord

Mladost je jesenju polusezonu završila sa rekordna 43 boda, jednim više od generacije Budućnosti koju je od avgusta do decembra 2006. vodio Miodrag-Grof Božović.

"Imamo iskusnu ekipu koja zna šta želi i šta hoće, a pored toga, ima i prostora za napredak. Naučili smo da igramo na rezultat, a svi znamo da je u sportu rezultat najbitniji", praktičan je kao i uvijek Rakojević.

Uz rekord i upozorenje - „plavi“, od kojih je Mladost preuzela rekord, te sezone nisu osvojili titulu.

MLADOST – BUDUĆNOST 2:0 (1:0)

Podgorica - Stadion na Starom aerodromu. Gledalaca: 1500. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: N. Radulović (Podgorica), M. Stanković (Cetinje). Žuti kartoni: Raičković, Mirković, Burzanović (Budućnost).

Strijelci: Lagator u 28. i Đurišić u 83. minutu (Mladost).

MLADOST: Mileta Radulović, Pejović, Lakić, Miloš B. Radulović, Đurišić, Lagator, Raičević, Muhović (od 89. Petrović), Novović, Šćepanović (od 90. Kuč), Kojašević (od 87. Rudović).

BUDUĆNOST: Ljuljanović, Radunović, Tomković, Simović, Mitrović (od 66. Vukčević), Raičković (od 46. Burzanović), Mirković (od 55. Marković), Pejaković, Hočko, Vušurović, Ilinčić.

Bonus video: