Dečić ne da Trenevskog

"Nadamo se da će Trenevskom biti umanjena kazna", kaže predsjednik Dečića Tahir Drešević
56 pregleda 1 komentar(a)
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.10.2015. 10:14h

Fudbalski klub Dečić neće tražiti novog trenera, makar za sada, iako je Viktor Trenevski prije dva dana suspendovan na šest mjeseci zbog toga što nije dokazao da posjeduje Uefinu Pro licencu, neophodnu za rad u T-Com Crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Tuzani i dalje vjeruju treneru koji ih preporodio ove sezone i od vječite borbe za opstanak doveo ih u poziciju da cijela tri mjeseca provedu u vrhu tabele.

"Dobili smo odluku FSCG i prvo ćemo pokušati da iskoristimo sva legalna sredstva. Klub je kažnjen sa dvije hiljade eura i vidjećemo u Upravnom odboru da li ćemo se žaliti na to, imamo rok od osam dana. Kazna je svakako podnošljivija nego da su nam oduzeti bodovi. Što se tiče Trenevskog, on će vjerovatno sa svojim advokatom iskoristiti pravo da se žali na odluku. Mislimo da je kazna od šest mjeseci prestroga i nadamo se da će biti ublažena u postupku koji slijedi", kazao je za „Vijesti” predsjednik Dečića Tahir Drešević.

Disciplinska komisija FSCG kaznila je Trenevskog i Dečić jer su „u postupku licenciranja šefa stručnog štaba za sezonu 2015/16. pružili netačne i nepotpune podatke na način što su saglasno utvrdili da Trenevski posjeduje zvanje trenera sa UEFA Pro diplomom”, saopšteno je iz Disciplinske komisije.

Drešević je objasnio zašto Tuzani neće tražiti novog trenera.

"Prvo ćemo sačekati da prođe rok za eventualnu žalbu. U svakom slučaju iskoristićemo pravo da ekipu 30 dana vodi pomoćni trener, nakon čega će uslijediti zimska pauza koja će trajati skoro tri mjeseca. Vjerujem da ćemo nekako pregurati taj period, a strašno bi nam pomoglo ako bi kazna u međuvremenu bila smanjena. Trenevski će svakako do tada završiti proceduru oko dobijanja PRO licence. Već je povodom toga otputovao u Skoplje, a ostao mu je samo praktični dio", ističe Drešević.

U Dečiću, dakle, cijene sve što je Trenevski uradio od početka sezone.

"Afirmisao je puno mladih fudbalera, a uz to imamo i dobre rezultate. Što se nas tiče, ne bismo ga mijenjali ni narednih pet godina, ako nam uslovi to dozvole", zaključuje Drešević.

Dečić, prošlogodišnji drugoligaš, dijeli petu poziciju sa ekipom Budućnosti nakon 12 kola. Nikada do sada u prvoligaškoj konkurenciji nije imao toliko bodova na kraju oktobra (19), a do sada je sedam puta igrao u eliti.

Bonus video: