Peres smijenio Anćelotija: Mislim da je ovo najbolja odluka

Vjeruje se da će Real preuzeti Rafael Benites ili Unai Emeri iz Sevilje nakon što je Peres rekao da bi bilo dobro da novi trener „govori španski jezik”. To bi moglo da znači da je iz trke ispao Jirgen Klop
54 pregleda 6 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Beta-AP
Anćeloti, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 25.05.2015. 18:36h

"Ancelotti despedido (otpušten)" objavila je "Marka" oko 19.30 časova i najavila da će Florentino Peres na pres konferenciji i zvanično otpustiti italijanskog trenera.

Tako je i bilo - predsjednik "merengesa" je novinarima nešto kasnije rekao da je Anćeloti već bivši trener.

"Odluka je takva kakva je i zvanična je. Nije bilo lako da je donesemo, ali mislim da je u interesu kluba", rekao je Peres.

Anćelotija tako nisu spasli ni "sosiosi", niti to što je imao podršku kompletne ekipe, a svakako najveću Kristijana Ronalda.

"Želim da Anćeloti ostane. S njim sam igrao najbolji fudbal u karijeri", kazao je danas prijepodne Luka Modrić.

Peresu sve to očigledno nije bilo dovoljno da Italijanu oprosti sezonu bez trofeja. Nije ga omekšalo ni to što mu je prošle sezone donio "desimu" u Ligi šampiona...

Kako su objavili španski mediji, Peres je danas oko 16 časova imao sastanak sa trenerom kada mu je i saopštio da je saradnja završena.

Vjeruje se da će Real preuzeti Rafael Benites ili Unai Emeri iz Sevilje nakon što je Peres rekao da bi bilo dobro da novi trener „govori španski jezik”. To bi moglo da znači da je iz trke ispao Jirgen Klop.

"Ime novog trenera znaće se naredne sedmice", dodao je Peres.

Anćelotija želi Milan, ali od njegovog povratka na "San Siro" nema ništa.

"Ako ne ostanem u Realu, napraviću pauzu", rekao je Anćeloti u subotu veče nakon pobjede protiv Hetafea u posljednjem kolu Primere.

Bonus video: