Pirlo: Ako osvojim Ligu šampiona sa Juveom, idem u inostranstvo

"Osvajanje Lige šampiona bila bi kruna na moj boravak u Juventusu", rekao je Pirlo
3 komentar(a)
Andrea Pirlo, Foto: Beta/AP
Andrea Pirlo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.05.2015. 20:17h

Andrea Pirlo je bio prvak Evrope sa Milanom, svjetski šampion u dresu Italije, više puta je osvojio Skudeto, ali i dalje ima veliki motiv da pobjeđuje.

Naredni cilj iskusnog veziste Juventusa je da pokori Evropu i sa "starom damom".

"Osvajanje Lige šampiona bila bi kruna na moj boravak u Juventusu", rekao je Pirlo, a onda imao spreman odgovor na pitanje da li na kraju sezone napušta fudbal.

"Možda napustim Italiju, ali fudbal ne, jer želim i dalje da igram. Ali, mislim da ću otići samo u slučaju da osvojim Ligu šampiona ove sezone. Vidim sebe u inostranstvu, ali i u dresu Juventusa", istakao je italijanski as.

Pirla čeka dvoboj protiv ekipe koju vodi Karlo Anćeloti. Ko prati Pirlovu karijeru zna da joj je najveći pečat upravo dao Anćeloti onog trenutka kada ga je doveo iz Intera u Milan.

Od polušpica je napravio klasičnog vezistu. Sve ostalo u karijeri ovog 35-godišnjaka je istorija...

"Anćeloti je za mene poput oca. Proveli smo toliko godina zajedno, dao mi je novu ulogu u igri i veoma ga poštujem. Zajedno smo prošli mnogo velikih momenata i trijumfa i uvijek će biti posebna osoba u mojoj karijeri. Nadam se da ću ovog puta pobijediti ja - Juventus može samo da dobije u ovom polufinalu", istakao je Pirlo.

Bonus video: