Pirlova magija protiv Ronaldove moći

„Real je jedan od najboljih klubova svijeta, ali vjerujem da možemo sa njim da igramo ravnopravno. Šanse su 50:50 i ništa se neće znati do posljednjeg minuta revanša“, rekao je Pirlo za „Gazetu delo sport“
3 komentar(a)
Andrea Pirlo, Foto: Beta/AP
Andrea Pirlo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.05.2015. 10:54h

Borba za titulu šampiona Evrope ulazi u foto-finiš, a ko će u finale u Berlinu moglo bi da bude mnogo jasnije poslije sjutrašnje prve polufinalne utakmice između Juventusa i Real Madrida.

Sa jedne strane četvorostruki uzastopni šampion Italije, koji se posle 12 godina vratio među najbolje, a sa druge najtrofejniji evropski tim i branilac titule Real Madrid. Andrea Pirlo ili Kristijano Ronaldo, Đanluiđi Bufon ili Iker Kasiljas, Masimilijano Alegri ili Karlo Anćeloti.

„Real je jedan od najboljih klubova svijeta, ali vjerujem da možemo sa njim da igramo ravnopravno. Šanse su 50:50 i ništa se neće znati do posljednjeg minuta revanša“, rekao je Pirlo za „Gazetu delo sport“.

Dvostruki osvajač Lige šampiona, oba puta sa Milanom i oba puta sa Karlom Anćelotijem na klupi, otkrio je i da je ljeta 2006. malo nedostajalo da pređe u Real.

„Došao sam sa Mundijala kao prvak svijeta, Italiju je tresao Kalćopoli i stigao je poziv Fabija Kapela. Na sreću, ostao sam u Milanu i već sljedeće sezone osvojio Ligu šampiona. Sanjam da ovaj trofej uzmem i sa Juventusom, pa mogu u penziju“, poručio je Pirlo.

Juventus je drugu i posljednju titulu osvojio 1996. godine, potom je „vezao“ tri poraza u finalima, uključujući i onaj iz 1998. godine u Amsterdamu, kada je Predrag Mijatović donio trofej „kraljevskom klubu“.

Revanširao su se u polufinalu 2003, pobjedom protiv „Galaktikosa“, ali ga je u finalu zaustavio Milan, na klupi sa Anćelotijem.

„Juventus u Seriji A demonstrira snagu, ove godine je napravio iskorak u Evropi i očekuje nas težak posao. Ali, kad ste u polufinalu Lige šampiona i ne može da bude lako“, diplomatski je izjavio Anćeloti, koji jedino kao trener Juventusa nije ništa osvojio.

Veliki adut Reala, naravno, biće Kristijano Ronaldo, silno motivisan poslije het-trika u Sevilji, dok se navijači Juventusa nadaju da bi Realovo dijete Alvaro Morata, koji je prošle godine doprinio preokretu u finalu protiv Atletika, mogao da bude čovjek odluke.

Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Juventusa i Reala igra se sjutra u Torinu od 20.45 časova.

U drugom polufinalu, u srijedu, sastaju se Barselona i Bajern.

Bonus video: