Ramos se pravda pred odluku UEFA: Morao sam da fauliram igrača

"Mogao sam da namjerno dobijem opomenu protiv Rome, jer smo već bili kvalifikovani. Tada bih propustio meč sa CSKA u grupi, koji nam nije bio važan...", kazao je as Reala
446 pregleda 0 komentar(a)
Ramos dobija žuti karton protiv Ajaksa, Foto: AP
Ramos dobija žuti karton protiv Ajaksa, Foto: AP

Serhio Ramos bi mogao da bude suspendovan na dvije utakmice, ako UEFA procijeni da je u finišu meča sa Ajaksom namjerno dobio žuti karton.

Ramos je nakon meča u izjavi za medije rekao da bi "lagao kada bih rekao da nisam tražio karton", a dan kasnije na društvenim mrežama saopštio da nije to uradio.

Kapitenu Reala je to bila druga opomena, zbog koje neće igrati u revanšu, ali je očistio kartone za eventualno četvrtfinale.

UEFA je juče pokrenula istragu i na osnovu TV snimka koji je pokazuje Ramosovu gestikulaciju ka klupi i pitanje "da li da tražim....".

On se danas u izjavi za "Marku" pravdao.

"Iznenađen sam, mislio sam da li da tražim faul, a ne karton. Morao sam da fauliram igrača, bila je mogućnost kontre u 88. minutu. Nisam namjerno dobio karton, a namjerno sam faulirao da bih spriječio napad. Nisam imao izbora", rekao je Ramos.

On je naglasio da je mnogo ranije mogao da dobije drugi karton.

"Mogao sam da namjerno dobijem opomenu protiv Rome, jer smo već bili kvalifikovani. Tada bih propustio meč sa CSKA u grupi, koji nam nije bio važan...", kazao je as Reala.

Bonus video: