Pokrenuti postupci protiv Fejnorda, Rome i Ljajića

0 komentar(a)
Adem Ljajić, Foto: Reuters
Adem Ljajić, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.03.2015. 17:52h

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je disciplinski potpupak protiv Fejnorda, optužujući navijače kluba za rasističko ponašanje na utakmici sa Romom, ali i protiv igrača "vučice" Adema Ljajića

Srpski fudbaler je optužen za "provociranje navijača" Fejnorda prilikom proslave postignutog gola.

U saopštenju Uefe se navodi da se Fejnord tereti za lošu organizaciju meča i ubacivanje pirotehničkih sredstava na teren, kao i da se postupak vodi protiv Rome, čiji su igrači kasnili na početak utakmice.

Prvi incident na meču 1/16 finala Lige Evrope između Fejnorda i Rome, odigranog u četvrtak, desio se u 39. minutu kada su navijači holandskog kluba gađali fudbalera "vučice" Žervinja, velikom gumenom bananom.

Tu nije bio kraj incidentima. Ljajić je pogodio u 45. minutu, a gol je proslavio trkom ka navijačima domaćina, koji su ga zasuli petardama.

Treći incident dogodio se u 54. minutu, kada je igrač domaće ekipe Mičel te Verde dobio crveni karton, a nezadovoljna publika Fejnorda je ponovo počela da ubacuje petarde, kao i veliki broj oštrih predmeta.

Utakmica je zbog problema sa navijačima na stadionu na 15 minuta prekinuta u drugom poluvremenu.

Policija u Roterdamu je uhapsila 42 osobe prije i poslije utakmice Fejnorda i Rome, koja je završena pobijedom italijanskog tima od 2:1.

Navijači Fejnorda su 19. februara prije početka prve utakmice pravili nerede u Rimu i strahovalo se da će pristalice Rome isto učiniti u Roterdamu, ali u gradu nije bilo većih incidenata.

Bonus video: