Inter sa Seltikom, Liverpul u paklu Istanbula

0 komentar(a)
Džerdan Šaćiri, Foto: Reuters
Džerdan Šaćiri, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2015. 16:26h

Spektakl iz Glazgova u prvom meču 1/16 finala Lige Evrope kada su Seltik i Inter remizirali sa čak šest golova pokazao je koliko je milanski tim napadački ozbiljan, ali i koliko ima problema da odbrani nalete protivnika.

Slična utakmica protiv "kelta", sada u Milanu, za tim Roberta Manćinija bi mogla da bude pogubna i prekinula bi snove "crno-plavih" o trofeju u ovom takmičenju. Trofeju koji bi značio i plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

"Evidentno je da smo napredovali u posljednjih nekoliko utakmica. Protiv Seltika smo uradili dosta toga dobrog, onda imali desetak minuta praznog hoda i primili dva gola. Šteta je što smo dozvolili pogodak za 3:3 u posljednjim minutima, ali duel u Glazgovu je za nas bio pozitivan. Siguran sam da ćemo savladati Seltik i proći u osminu finala", rekao je Manćini.

Otvorenu situaciju ima i Fiorentina pred revanš protiv Totenhema. Rezultat iz Londona (1:1) "violi" daje za pravo da sama sebe proglasi favoritom, uprkos kvalitetima Sparsa koji nisu sporni.

"Očekujem veliku utakmicu. U prednosti smo jer ne moramo da jurimo trijumf, ali znam i da će Totenhem dolazi spreman da nas savlada", istakao je Vinćenco Montela.

Montela je najavio Stefana Savića u prvom timu, ali u njemu neće biti Borhe Valera, kao ni rumunskog golmana Ćiprijana Tatarušanua.

A Liverpul čeka pakao u Istanbulu protiv Bešiktaša, jer će trijumf od 1:0 sa "Enfilda" braniti bez Stivena Džerarda, Lukaša Leive, Mamadua Sakoa i Glena Džonsona. Takođe, pod upitnikom su i Džordan Henderson i Filipe Kutinjo...

"Bez obzira na sve probleme, ne idemo u Istanbul da branimo trijumf iz prve utakmice", kazao je menadžer "redsa" Brendan Rodžers.

Slaven Bilić je, s druge strane, odahnuo nakon što je medicinski tim saopštio da su Demba Ba i Gokan Tore spremni za utakmicu.

Fejnord igra sa Romom u Roterdamu, a holandska policija je na nogama nakon što su navijači Rimljana dolazak.

Fanovi velikana iz Roterdama su prošle sedmice divljali po Vječnom gradu, a meč je završen bez pobjednika (1:1).

Velika bitka se očekuje u Menhelngladbahu u duelu Borusije i Sevilje. Španci, koji brane titulu u ovom takmičenju, u prvom meču su pobijedili sa 1:0.

"Od ove utakmice zavisi mnogo toga, možda i čitav drugi dio sezone. Igramo protiv sjajnog tima koji nije slučajno treći u Bundes ligi", rekao je trener Sevilje Unai Emeri.

Parovi (četvrtak)

Dinamo Moskva - Anderleht (prvi meč 0:0)

Zenit - PSV (1:1)

Borusija M. - Sevilja (0:1)

Bešiktaš - Liverpul (0:1)

Dinamo K. - Gengam (1:2)

Fiorentina - Totenhem (1:1)

Inter - Seltik (3:3)

Legija - Ajaks (0:1)

Salcburg - Viljareal (2:1)

Atletik B. - Torino (2:2)

Klub Briž - Alborg (3:1)

Everton - Jang Bojs (4:1)

Fejnord - Roma (1:1)

Napoli - Trabzonspor (4:0)

Olimpijakos - Dnjepar (0:2)

Sporting - Volfsburg (0:2)

Bonus video: