Nastavlja se Liga Evrope, Sevilja želi odbranu trofeja

2 komentar(a)
Sevilja, Foto: Reuters
Sevilja, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.02.2015. 17:09h

Liga Evrope će se nastaviti sjutra prvim utakmicama šesnaestine finala, a trofej će pokušati da odbrani Sevilja, drugi put u istoriji takmičenja.

Protivnik španskoj ekipi u prvoj rundi druge faze biće Borusija Menhengladbah, a Sevilja je neporažena u posljednjih devet evropskih utakmica sa njemačkim klubovima.

Klub iz Andaluzije će po drugi put pokušati da odbrani trofej, pošto je prethodno osvojila dva uzastopna, 2006. i 2007. godine, prvi u Kupu UEFA, drugi u nasljedniku tog takmičenja Ligi Evrope.

Jedan od derbija igraće se u Engleskoj, gdje će Liverpul dočekati turski Bešiktaš, dok će drugi turski tim Trabzonspor kod kuće igrati protiv italijanskog Napolija.

Bešiktaš će pokušati da se osveti Liverpulu za najteži poraz u Ligi šampiona, kada je 2007. na Enfildu izgubio 8:0.

Seltik će dočekati Inter u Glazgovu. Kada su se dvije ekipe prvi put međusobno sastale, igrale su finale Kupa šampiona 1967, a 48 godina kasnije te dvije ekipe nemaju ulogu u evropskom fudbalu kao što su imale tada.

Škotski tim je višestruki uzastopni šampion u nejakoj ligi svoje zemlje, dok italijanska ekipa u sredini tabele domaćeg prvenstva.

Osvajanje Lige Evrope bi za Inter najvjerovatnije bio jedini način da se domogne Lige šampiona naredne sezone, takmičenja koje prije pet godina osvojio pod vođstvom Žozea Murinja.

Priliku da se iskupi svojim navijačima imaće Roma utakmicom protiv holandskog Fejenorda, poslije debakla u grupnoj fazi Lige šampiona, kada je na svom terenu sa 7:1 izgubila od Bajerna iz Minhena.

Roma je i za vikend u italijanskom prvenstvu igrala bez golova sa posljednjeplasiranom Parmom i tako propustila priliku da se približi lideru Juventusu.

Trener Rudi Garsija rekao je da Roma nema alibije, pa čak i to što je zbog povreda oslabljena neigranjem velikog broja fudbalera.

Parovi šesnaestine finala Lige Evrope:

Jang Bojs - Everton

Torino - Atletik Bilbao

Volfsburg - Sporting Lisabon

Dnjepar - Olimpijakos

Trabzonspor - Napoli

Roma - Fejenord

PSV - Zenit

Alborg - Briž

Anderleht - Dinamo Moskva

Liverpul - Bešiktaš

Totenhem - Fiorentina

Seltik - Inter

Gengan - Dinamo Kijev

Viljareal - Salcburg

Ajaks - Legija

Sevilja - Borusija Menhengladbah

Bonus video: