Tavekjo: Do juče jeli banane, a danas su prvi igrači Lacija

"U Engleskoj morate prvo da pokažete šta znate i da imate svoj CV", dodao je kandidat za predsjednika Italijanske fudbalske federacije.
1 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2014. 12:30h

Ako i nakon posljednje izjave postane predsjednik Italijanske fudbalske federacije, onda je fudbalska Italija izgubila svaki kriterijum - favorit za predsjednika "italijanske kuće fudbal" Karlo Tavekjo rasistički se izrazio govoreći o afričkim igračima.

Debakl Italije na Mundijalu u Brazilu, koja je eliminisana u grupnoj fazi takmičenja, baš kao i na prehodnom šampionatu 2010, pojedini u Italiji povezuju sa činjenicom da veliki broj neevropskih fudbalera igra u Italiji, tako da je baza za izbor reprezentacije sužena.

Na ljetnjoj skupštini Italijanskih amaterskih liga, Tavekjo je rekao da bi Italija trebala da preduzme slične korake kao Engleska, koja dopušta fudbalerima da igraju "samo ako su profesionalci".

"Ovdje umjesto toga imamo situaciju da oni koji su do juče jeli banane odjednom postaju prvi igrači Lacija", rekao je 71-godišnji Tavekjo.

"U Engleskoj morate prvo da pokažete šta znate i da imate svoj CV", dodao je kandidat za predsjednika Italijanske fudbalske federacije.

Upitan u vezi rasističkih komentara koji se tiču afričkih fudbalera, Tavekjo je rekao "da se ne sjeća da li je baš upotrebio riječ "banana", ali da je svakako mislio na nedostatak profesionalizma, te ponudio izvinjenje svima koji su njegove riječi protumačili kao uvredu.

Tavekjo je favorit u trci za izbor predsjednika FIGC 11. avgusta, u kojoj učestvuje i bivši italijanski reprezentativac i nekadašnji igrač Milana Demetrio Albertini.

Obojica su trenutno potpredsjednici FIGC.

Dosadašnji prvi čovjek italijanskog fudbala Đankarlo Abete podnio ostavku poslije neuspjeha Italije na Mundijalu.

Bonus video: