Poleksić: Moramo da promijenimo mnoge stvari

"Mislim da to uopšte nije bilo loše kao što govori krajnji rezultat, moglo je drugačije da se završi", istakao defanzivac Marko Simić
4 komentar(a)
Poleksić, Foto: Reuters
Poleksić, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.05.2014. 06:57h

Činilo se da je to bezbolan poraz, u ne previše bitnoj prijateljskoj utakmici, ostvaren bez većine glavnih fudbalera, i to na kraju sezone kada su misli fudbalera, makar i podsvijesno, usmjerene ka odmoru, moru i plažama.

Sve dok pred novinare nije stao jedan od najiskusnijih, golman Vukašin Poleksić, koji je bio malo kritičniji od ostalih.

"Mnogo sam razočaran krajnjim ishodom, jer smo i mogli i morali da pružimo više, bez obzira na to što smo bili mnogo oslabljeni", utisak je golmana crnogorske reprezentacije koji je odbranio penal u 45. minutu, ali nije uspio da spriječi gol.

"Sigurno da je dosuđeni - po meni nepostojeći penal - promijenio tok utakmice i uticao na raspoloženje ekipe, učinio nas nervoznijim nego što smo bili do tad. Ipak, penal nije smio na taj način da utiče na nas, morali smo da budemo mnogo staloženiji, koncenrtisaniji i bolji".

Uoči utakmice sa Slovačkom Poleksić je izjavio da „mijenja pobjede u prijateljskim utakmicama za trijumfe u kvalifikacijama“, da bi nakom meča u Senjecu ostao pri toj izjavi uz malu korekciju:

"Mijenjam pobjede, ali ne kada ovako izgubimo. Praktično smo sami sebi dali dva gola i to ne smije da nam se ponavlja ako želimo da idemo na Evropsko prvenstvo. Jednostavno, moramo da promijenimo mnoge stvari".

Jutro nakon meča sa Slovačkom reprezentacija se prebacila do Austrije, mjesta Bad Valtersdorf, a ekipa juče popodne odradila blagi trening rekuperacije, i to u gradskom parku.

Meč sa Iranom igra se sjutra u 18.30 na stadionu obližnjeg drugoligaša Hartberga, što je šansa da se popravi rezultatski utisak u odnosu na Slovačku, iako je protivnik teži, učesnik Mundijala.

"Izgubili smo jednu utakmicu, ali hadje da se motivišemo i da pokušamo da ne izgubimo od Irana, pa da uđemo u kvalifikacije ne sa 100, već sa 500 odsto", zaključuje Poleksić.

Simić: Moglo je drugačije da se završi

Nije sve bilo tako loše u Senjecu, posebno u odbrambenoj liniji - Marko Simić i Marko Baša su u prvom poluvremenu držali posljednju liniju čvrstom i stabilnom, za šta su dobili komplimente i slovačkog selektora, Zverotić je takođe odigrao dobru utakmicu...

"Mislim da to uopšte nije bilo loše kao što govori krajnji rezultat, moglo je drugačije da se završi. Ali, šta je tu je, imamo još jedan meč i daćemo sve od sebe da popravimo utisak, prije svega rezultatski. Prijateljski mečevi ionako služe da se napravi neka postavka, da se ekipa što bolje uigra", kaže Marko Simić.

Bonus video: